Мед с куркума: лекарите не могат да обяснят силата! Куркумата е

...
Мед с куркума: лекарите не могат да обяснят силата!
Куркумата е
Коментари Харесай

Мед с куркума: най-мощният антибиотик в света

Мед с куркума: лекарите не могат да обяснят силата!

Куркумата е една от най-използваните подправки в днешно време. Хората я употребяват в кухнята главно поради страхотния й усет, само че от епохи тя се употребява и в продължение на епохи. Цветът й е неповторим.

Хората я употребяват главно при проблем с храносмилането, язви, проблем със стомаха и мускулни разстройства.

Многобройните научни проучвания са удостоверили преимуществата на куркумата за здравето ни. Подправката съдържа дейното съединяване куркумин, което може да понижи възпалението, само че и може да лекува доста проблеми с храносмилането.

Според някои специалисти, куркуминът даже може да помогне на хората да предотвратят рак. Той е цялостен с противогъбични и антибактериални свойства, които могат да и оказват помощ в битката с многочислени разнообразни бактерии.

Проучванията демонстрират, че куркуминът може да помогне на клетките да оцелеят при тежко инфектиране. Той също по този начин защищава нашето ДНК.

Той оказва въздействие върху 700 гена в тялото ни и лекува повече от 160 здравословни казуса. Противовъзпалителните му свойства могат да ни оказват помощ да лекуваме положения като остеоартрит.

Много специалисти настояват, че куркумата оказва помощ при проблеми с черния дроб, проблеми с дишането, автоимунни разстройства и неврологични проблеми.

Тя съдържа съединяване, наречено турмерон, което служи като естествено средство против Алцхаймер. Той може да усили функционалностите на мозъка ни, да възвърне мозъчните кафези и да потисне натрупването на бета-амилоидна плака в мозъка. Тя се смята за един от главните фактори на заболяването на Алцхаймер.

Много мощните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, присъщи на куркумата, оказват помощ в лекуването на доста типове рак като: рак на стомаха, на гърдите, на белите дробове, на черния дроб и дебелото черво.

Куркумата има по-добър резултат, когато се комбинира с мед:

Тази композиция може да ви помогне в битката с безбройните бактерии, ще отгледате доста потребни бактерии в стомаха и така нататък

Ето по какъв начин да си я приготвите:

съставки:

1 супена лъжица прахуляк от куркума

100 гр. мед

Получаване:

Смесете тези съставки в стъклен буркан. Приемайте 1 чаена лъжичка от това средство на всеки час, в случай че имате настинка или грип. На втория ден приемайте по 1 чаена лъжичка на всеки 2 часа. Вземете същата доза 3 пъти на идващия ден. Уверете се, че не поглъщате сместа незабавно! Тя би трябвало постепенно да се стопи в устата ви. Комбинирайте я с чаша чай, с цел да получите оптимални резултати.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР