Мечтите на хотелиерите в Пловдив за висока заетост по време

...
Мечтите на хотелиерите в Пловдив за висока заетост по време
Коментари Харесай

Хотелите още чакат гости за Пловдив 2019

Мечтите на хотелиерите в Пловдив за висока претовареност по време на откриващото събитие на Пловдив Европейска столица на културата няма да се осъществен. Пет дни преди старта свободни места има на всички места, сподели инспекция на " Марица ".

Стаите, които сме договорили с хотелите в центъра на града, са на 100 % заети. Места няма в " Рамада " /бившия " Тримонциум " /, " Санкт Петербург ", " Марица " и " Империал ", показаха от туроператорската компания „ Дан травел ”. Тя завоюва публичната поръчка за настаняване на формалните посетители на фондация " Пловдив 2019 ". Става въпрос за датите 12-14 януари, когато ще е стартът на мероприятието.

Туроператорът има контракти с огромна част от хотелите в Пловдив, само че основното е, че те са единствено за част от легловата база. Останалите стаи се пълнят на пазарен принцип. От хотелите, с които сме в партньорски връзки, сега места има в SPS и " Родопи ", т.е. такива, които са по-далече от сцената на честванията, прецизираха от „ Дан травел ”. Напълним ли и тях, излизаме отвън рамките на града -договор има със SPA хотел Марково и доста други в околните обитаеми места.

Според кмета Иван Тотев гостите на откриващата гала ще изпълнят освен местата за настаняване в Пловдив, само че и хотелите в Асеновград. Много е допустимо и това да се случи, само че за други дати, сбито разясняват от „ Дан травел ” и напомнят, че предходната година за фестивала Хилс оф рок да вземем за пример туристи са били настанявани даже и в Пазарджик.

Схемата на работа най-грубо е следната: договорираме избран брой стаи с другите хотели и в случай че не ги напълним, ги освобождаваме, посочи за „ Марица ” Пламен Петров от „ Дан травел ”. Задачата на компанията по извоюваната социална поръчка е да настани всеки формален посетител на общинската фондация по отношение на условията за категория на хотела и съответните дати. Все още точна численост за гостите на 12 януари няма. Припомняме, че от фондация ЕСК бяха разпратили доста предложения за откриващото събитие, а удостоверение чакаха до края на предходната година.

Организирана група туристи при „ Дан травел ” също няма. Имаме обаче група от сътрудници български туроператори, които ще участват на откриващото събитие, уточни Пламен Петров.

Със сигурност хотелите, които са в непосредствена непосредственост до сцената, няма да страдат от липса на посетители. За " Рамада " да вземем за пример се знае, че там целият пети етаж е блокиран за публични лица и ще играе ролята на " зрителна зона ", в случай че атмосферните условия на открито са неприятни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР