Мечтата за летящ автомобил е почти толкова стара колкото и

...
Мечтата за летящ автомобил е почти толкова стара колкото и
Коментари Харесай

Alef Aeronautics получи специален сертификат за летателна годност от FAA за своя летящ автомобил

Мечтата за летящ автомобил е съвсем толкоз остаряла колкото и самата концепцията за автомобила. Това е фантазия, която е постигана с стеснен триумф през годините, само че в никакъв случай с дизайн, който сполучливо съчетава цена и деловитост. В неотдавнашно известие за пресата на Alef Aeronautics се споделя, че компанията е с една стъпка по-близо до реализирането на тази фантазия с помощта на последното си узаконяване от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA).

Базирана в Калифорния компания за устойчива подвижност Alef Aeronautics, която разгласи своя летящ автомобил предходната година, получи специфичен документ за летателна валидност от FAA. Сертификатът е първият по рода си за новия клас хибридни движещи се/летящи транспортни средства.

Първоначално показаният през октомври предходната година летящ автомобил Alef Aeronautics Model-A е лек автомобил без крила, с опция за отвесно политане и кацане (VTOL), който може да измине 320 километра по асфалтиран път или да прелети до 177 километра. Според уеб страницата на компанията, летящият автомобил може да се движи по елементарни градски или селски пътища със скорост, лимитирана до 40 км/ч, има опция да излетява отвесно от всяко място и да лети над трудности до местоназначението си, като в същото време стабилизира лидера и кабината на автомобила благодарение на неповторимия си дизайн.

Получаването на специфичен документ за летателна валидност от FAA е сериозна стъпка в създаването на автомобила, която в предишното е била спънка пред други планове

Сертификатът обезпечава на Alef опцията законно да продължи изпитванията, научноизследователската и развойна активност, да подсигурява спазването на нормативните условия, да организира образования и изложби и да прави изследвания, свързани с стартирането на автомобила на пазара. Той също по този начин дава на компанията особено позволение за полети за индустриални летателни тествания.

Понастоящем компанията приема предварителни резервации за Model-A, като те са на стойност 150 $, а предварителните поръчки на предпочитана опашка – 1500 $. Очаква се „ наличният “ двуместен автомобил да бъде пуснат на пазара на цена от почти 300 000 $.

Онези от нас, които не разполагат с няколко стотин хиляди $, към момента имат късмет да се повдигнат в небето, само че ще би трябвало да бъдат малко по-търпеливи. Според информация от electrek.co, Alef създава и седан, наименуван Model Z за четирима души, който ще дебютира през 2035 година с начална цена от 35 000 $.

„ Развълнувани сме да получим този документ от FAA. Той ни разрешава да се доближим до това да предоставим екологично чисто и по-бързо напредване, спестявайки на хората и фирмите часове всяка седмица. Това е една дребна стъпка за самолетите, само че една голяма стъпка за колите “.

заяви основният изпълнителен шеф на Alef, Джим Куховни:
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР