Мечтата на всички фенове на тениса в България, а и

...
Мечтата на всички фенове на тениса в България, а и
Коментари Харесай

Мечтан финал в Ротердам: Федерер срещу Димитров! Вижте кога!

Мечтата на всички почитатели на тениса в България, а и на доста по света, за край сред номер 1 и номер 2 в схемата на шампионата от серията "500 " в Ротердам към този момент е реалност. В неделя, 18 февруари, не по-рано от 16:30 часа българско време, първата ракета на България и международен номер 4 Григор Димитров излиза против най-великия тенисист в историята и настоящ номер 1 Роджър Федерер. Димитров стигна до финала без изгубен сет, откакто в полуфиналния му дуел съперникът му Давид Гофен пострада доста неуместно. При резултат 3:6, 1:0, белгиецът опита да отиграе от воле мощен топспин форхенд по правата на българина, само че уцели окото си и това го принуди да се откаже от битката.

От своя страна Федерер изигра много нервозен за стандартите му полуфинален мач против италианеца Андреа Сепи. Швейцарецът взе първия сет, откакто направи два пробива - в седмия и деветия гейм, само че във втория сет италианецът съумя да позабави темпото и да влезе под кожата на Федерер, като частта мина гейм за гейм и се стигна до тайбрек. Той стартира с минипробив за Сепи, който съумя да покаже хитростта си в дълго разиграване и да накара швейцареца да обърка крачките най-после, само че по-късно Федерер наниза 5 следващи точки, в това число 3 минипробива. Сепи съумя да върне единия минипробив след необикновен ретур от форхенд по правата, който кацна на линията, само че това беше всичко и Федерер приключи мача след излизане на мрежата и две следващи волета.

Досега Григор е играл 6 мача против Федерер на равнище ATP, само че още няма победа. Швейцарецът е единственият от "Голямата четворка " (Федерер, Надал, Джокович, Мъри), против който българинът няма победа.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР