Мечтата на всеки истински пътешественик е поне веднъж в живота

...
Мечтата на всеки истински пътешественик е поне веднъж в живота
Коментари Харесай

Как японски турист влезе в затворения Мачу Пикчу

Мечтата на всеки същински странник е най-малко един път в живота си да посети Мачу Пикчу, или " Изгубеният град на инките " в Перу. Древната крепост е в Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО от 1983 година
 Кои са най-мечтаните дестинации за посещаване през 2018
Кои са най-мечтаните места за посещаване през 2018 година

Защото пътуванията основават незабравими мемоари

Световната пандемия от ковид обаче затвори най-голямата туристическа атракция на Перу през март. И по този начин японският екскурзиант Джесе Такаяма остана с несбъдната си фантазия, блокиран в градчето Агуас Калиентес, което се намира наоколо до Мачу Пикчу.
 Снимка 500332

А в този момент японецът стана първият клиент на античния архитектурен комплекс от седем месеца насам, макар че той към момента не е отворен. Това се случва с помощта на особено искане, което той подал, изяснява перуанският министър на културата Алехандро Нейра.

on Oct 11, 2020 at 2:09pm PDT

" Той беше пристигнал в Перу с фантазията да успее да влезе ", сподели господин Нейра на виртуална конференция в понеделник, представен от BBC. Затова му е било позволено да влезе с ръководителя на парка, с цел да може да сбъдне фантазията си, преди да се върне в страната си.

on Oct 12, 2020 at 2:17pm PDT

А господин Катаяма благодари с видеоклип, записан от върха – " Това е в действителност необикновено, благодаря “. От началото на пандемията случаите на инфектирани с ковид в Перу са повече от 849 000, а смъртните случаи - 33 000, напомня BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР