Мечтата ми е за олимпийски подиум! Това заяви днес в

...
Мечтата ми е за олимпийски подиум! Това заяви днес в
Коментари Харесай

Емил Нейков: Мечтая за олимпийски подиум!

" Мечтата ми е за олимпийски подиум! " Това съобщи през днешния ден в Пресклуб " България " надареният гребец Емил Нейков единствено ден след завръщането си от Световното състезание по гребане за младежи до 23 г в Рачице, Чехия, където завоюва златния орден в дисциплината скиф. В същата дисциплинираност, само че в лека категория (72,5 кг), с бронз се окичи Лазар Пенев от клуб " Локомотив " Русе.
 Красен Кралев за служебния министър на спорта: Този човек е извънредно незапознат
Красен Кралев за служебния министър на спорта: Този човек е извънредно незапознат

Аз съм учуден по какъв начин е допустимо толкоз неопитен човек да бъде комплициран отпред на спортното ведомство, споделя Кралев

Преди да стъпи на почетната стълбичка, синът на олимпийската шампионка (Пекин 2008 г.), вицешампионка (Сидни 2000) и бронзова медалистка (Атина 2004) Румяна Нейкова и националния треньор по гребане проф. Свилен Нейков последователно се изкачваше, преди да стигне до златото на Световното състезание - два пъти балкански първенец, 4-о място в скифа и вицешампион на двойка скул на Европейско през 2019 г, същата година и 5-о място на Световното. Другото мощно попълнение в националния тим Лазар Пенев може да се похвали в минало време с 3 финала на Европейски шампионати, 2 финала на Световни купи, на които тази година записа 5-о и 4-о място. Румяна Нейкова показа, че се гордее с достиженията на състезателите.

" Те демонстрираха, че са стимулирани да доближат до тези резултати ". Олимпийската и международна шампионка, която е ръководител на клуба по гребане " Академик ", акцентира, че точно мотивацията е главния проблем пред юношите и девойките, с цел да продължат кариерата си. Гребането е тежък спорт, с огромни натоварвания, които изискват неизменност и самообладание, без съблазнителни финансови придобивки, по тази причина мнозина се отхвърлят и избират различен път за своето бъдеще ", изясни ръководителят на родната федерация Свилен Нейков.
 Кристиян Василев се класира за край на Европейското състезание по гребане
Кристиян Василев се класира за край на Европейското състезание по гребане

Надпреварата за медалите започва в неделя

" Децата привикват с лукса от дребни, вървят на учебно заведение с коли, имат скъпи телефони и се интересуват какъв брой ще завоюват от спорта. БФ Гребане е със непретенциозен държавен бюджет. Спонсори няма. Ролята на клубовете е огромна в борбата да бъдат арестувани децата, да не се отхвърлят от спорта.

Емил Нейков и Лазар Пенев твърдо са решени да продължат в лодката.

" Конкуренцията става все по-силна. Силите се изравняват. На Световното водещи страни като Дания и Германия, които ги победихме на полуфинала, не можеха да повярват, че сме от България ", сподели международният отличник Емил Нейков. Той желае един ден да доближи триумфите на своята майка, на първо време да завоюва олимпийска квота за Игрите 2024 в Париж. " Мечтата ми е олимпийски подиум! ", сподели международният първенец. А подлият КОВИД-19 провали олимпийските очаквания в гребането за Токио това лято, стана ясно на конференцията. Най-силният ни играч при мъжете Кристиян Василев се разболява преди европейската олимпийска подготовка във Варезе, Италия и не съумява да завоюва квота. Десислава Ангелова също е повалена от вируса още през декември и не съумява да се възвърне и да се бори за квота.
 Емил Нейков приключи пети във финала на Световното по гребане в Токио
Емил Нейков приключи пети във финала на Световното по гребане в Токио

Той остана на 23 секунди от победителя
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР