Мечтания дом за много хора е възможен единствено чрез банков

...
Мечтания дом за много хора е възможен единствено чрез банков
Коментари Харесай

Кредитният консултант пести време и пари по пътя към мечтания дом

Мечтания дом за доста хора е вероятен само посредством банков заем. Как обаче да изберем банката, която ще ни предложи най- преференциални условия? Офертите на другите банки значително са функционалност от разнообразни политики. Широко публикувано е убеждението, че банката, в която се получава заплатата, ще предложи заем с най-хубави условия. Това в множеството случай не се оказва правилно. Повечето хора подхващат серия запитвания,  обхождане на банките, изследване на изискванията им за съответния вид заем и опит да се съпоставят получените оферти.  Или се търсят „ връзки ” в някоя банка.  Обичайно, главната база за съпоставяне е лихвата, само че тя е единствено една част от действителната цена на заема. Има голям брой спомагателни условия по един заем, изразяващи се в такси, спомагателни условия и артикули, които в някои случаи усилват доста разноските. Добре е да се познават характерни условия на банките, цени, общи условия и други особености, с цел да има обективно съпоставяне на предложенията. И тук идва ролята на кредитния  съветник.
Прочетете още
Функцията на кредитния медиатор от една страна е да спести на потребителите време, старания и средства при търсенето на заемодател, въпреки това да икономисва разноски (за маркетингови действия, личен състав и др.) на кредитора по привличането на нови клиенти. В този смисъл, за кредитополучателите кредитният медиатор съставлява персонален кредитен консултант за дълготрайно финансово обмисляне, а за комерсиалните банки - различен канал за продажба на съответни ритейл артикули.Кредитните медиатори имат широкообхватна активност и взор върху целия кредитен пазар. Професията изисква те да бъдат самостоятелни при предлагането на информация за клиентите, а активността им се контролира директно от Българска народна банка. Ползите от консултациите с кредитния медиатор са още по-големи за потребителите, които употребяват ипотечни артикули, защото при тях периодите на обвързване са по-дълги в сравнение с при другите типове заеми, а разноските са по-големи.

Ролята на самостоятелните кредитни медиатори е да осведомят клиента за всички условия на кредитния пазар в процеса на избор на финансова институция. Посредникът също подкрепя претендентите при подготовката на нужната документи, съгласно условията на определения заемодател.Освен разяснение на изискванията, свързани с съответни ценови предложения - рента, метод на образуване на лихвата, прийом на погасяване, съпътстващи банкови артикули и услуги, медиаторът поучава и по отношение на практическите последици от изтегляне на заема, като дава отговор на въпроси, касаещи вероятни хипотези в дълготраен проект, като да вземем за пример: краткотрайна загуба на кредитоспособност, загуба на продуктивност, предварителна дължимост и прочие Защо е значимо да се употребява съветник, беседваме с Йорданка Петрова – шеф на пловдивския офис на Нютън Ипотечни Консултанти ООД ”. 

- Защо е значимо да се употребява медиатор при разпределяне на заем?

- Ще си разреша да изтъквам един абзац от уеб страницата на Българска народна банка: „ При покупката на неподвижен парцел можете да се възползвате и от услугите  на кредитните медиатори, които най-добре познават услугите, предлагани от кредиторите на пазара. Обръщайте се единствено към кредитни медиатори, които са регистрирани от Българска народна банка. “

 е регистриран кредитен медиатор № BCI00005 в регистъра на Българска Народна Банка (БНБ). Ние сме осведомени за всички вероятни предложения на кредитния пазар, без значение коя е банката. Това ни разрешава да работим в полза на клентите, а не на избран финансов трезор. От нас клиентите получават неутрален и справедлив разбор на пазара, самостоятелно контрактувани параметри на заема по отношение на техните характерни потребности и финансови благоприятни условия.  Екипът ни се състои от 20 души - финансисти и адвокати, всеки от тях с над 15-годишен опит в региона на ипотечното кредитиране във водещи банки в България.Високата експертиза и дългогодишният опит са наша отличителна линия и конкурентно преимущество.Стремим се да предоставяме на клиентите си непрекъснат висок стандарт на обслужване и се гордеем, че над 70% от нашия бизнес идва по линия на рекомендации.

- Oпишете в елементи по какъв начин работите? Kакви услуги оферирате?

- Нашето мото е „ С нас кредитирането е елементарно “ , тъй като е тъкмо по този начин. Спестяваме на клиентите си време, старания и пари. Услугите ни обгръщат цялостния развой на кредитиране – от концепцията, до реализацията, както и следпродажбено подпомагане. С нас клиентът получава изцяло гратис:

 - Проучване и разбор на банковия пазар;

- Договаряне на самостоятелни ценови условия;

- Сравнителен разбор на банковите предложения и разяснение на всички съпътстващи заема банкови артикули и услуги;

- Структуриране, подготовка и изцяло окомплектоване на кредитната апликация;

- Представляване пред банки, нотариуси, оценителски компании и органи на държавната администрация;

- Експертно подпомагане през целия живот на заема.

- Клиентите ни се доверяват, тъй като дружно прекосяваме през процеса на финансиране на тяхната фантазия за нов дом или персонална финансова цел със успокоение и убеденост.

 

- Обвързани ли са клиентите с някакъв ангажимент за изтегляне на заем при консултация?

- Никога не отхвърляме консултация, без значение дали клиентът е с ясна концепция за изтегляне на заем или просто желае да се ориентира за опциите. Приемаме финансовото консултиране освен като бизнес, само че и като идея - оказваме помощ на хората да ръководят по-добре финансите си и по този начин да живеят по-добре.Вярваме, че по този начин даваме своя непретенциозен принос за възстановяване на средата.

-  Бихте ли дали образец какво печели клиент, който е предпочел услугите на съветник?

- Договаряли сме за клиенти понижение в лихвения % от общоприет артикул до 0,50%, което е спестявало от месечните вноски на клиенти с над 100 лв.. Свързвайки, разнообразни финансови артикули като  застраховки, кредитни карти, пенсионни фондове, месечна такса по обслужване на сметка икономисват разноски на клиента, които могат да са в порядъка от 50 до 150 лв., от време на време и повече.   Ползвайки кредитен съветник ще имате привилегията да получите безвъзмездна, самостоятелна и експертна консултация, която ще ви даде опция да извършите осведомен избор за кредитния артикул.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР