Мечтаната почивка е на път да започне и вие скоро

...
Мечтаната почивка е на път да започне и вие скоро
Коментари Харесай

Тайните на рецепционистите: Ето какво е първото нещо, което трябва да направите, когато влезете в хотелската стая

Мечтаната отмора е на път да стартира и вие скоро да прекрачвате прага на хотелската си стая. Вероятно първото нещо, за което мечтаете е да разопаковате куфарите и планирате идващите си няколко часа.

Спрете. Преди това да се случи, по-добре огледайте стаята. Защо? Дори на пръв взор всичко да наподобява съвършено, в реалност може да е напълно друго.

Бивш рецепционист споделя кое е първото нещо, което би трябвало да извършите, когато влезете в хотелската си стая.

 хотелска стая

- Да я ревизирате за възможни недостатъци.

Ако се окаже, че е имало такива, а вие не съобщите за това на хотелската администрация, виновността ще бъде хвърлена върху вас.

Какво друго е добре да се направи?

- Помислете дали упованията ви подхождат на действителността и дали ви е била предоставена стаята, която сте резервирали. Дали вътре има всичко, което е било препоръчано, да вземем за пример двойно легло или две обособени кревати. Дали има диван и бебешка кошара, за които сте платили.

 хотелска стая

- Добра концепция е да си донесете лични хавлии. Разбира се, хотелите се грижат за тяхната непорочност, твърдят се, че се сменят постоянно и отиват в пералнята. Те обаче се третират със мощни перилни препарати и могат да провокират алергични реакции.
- Преди да започнете да пиете от хотелски чаши или други съдове, първо ги измийте добре.

Хотелите почистват с прахосмукачка ежедневно, само че ги перат няколко пъти годишно.

Що се отнася до банята, в някои случаи тя се дезинфекцира всеки ден, а в други се мият единствено мивките и тоалетните. Ето за какво е добре постоянно да имате със себе си антибактериални кърпички.

Едно от първите неща, които би трябвало да извършите, когато влезете в стаята, е да потърсите признаци за съществуване на дървеници. Това, несъмнено, не значи, че стаята не е била почистена - допустимо е те да са пристигнали от някой куфар. Огледайте деликатно спалното долни дрехи и матрака, както и диваните, столовете и креслата. В този случай предпазливостта в никакъв случай не е непотребна - по този начин можете да избегнете приемането на нежелани посетители в дома си.

Има ли кувертюра на леглото ви? Най-добре е да я свалите и да я поставите на друго място. Някои от тях изискват особено пране и не се почистват постоянно.

Да се върнем на въпроса за чашите в стаята. Измийте ги и по-късно ги изплакнете под гореща вода за минута-две. Чистачите на стаята може да са ги пропуснали или да са открили, че предходните жители на стаята не са ги употребявали.

Съобщава се, че определящ фактор за чиста стая е електрическата кана. Поне по този начин счита журналистът и някогашен сътрудник на Business Insider Харисън Джейкъбс. Когато е бил чест странник, той е нощувал в хотели и жилища, отдавани чартърен.
Мъжът споделя, че чайниците и уредите за подготвяне на кафе в стаите се замърсяват бързо и основават доста проблеми с почистването. Джейкъбс счита, че в случай че те са чисти, това значи, че другите елементи на стаята също са били усърдно почистени.

 хотелска стая

Какво би трябвало да извършите, в случай че положението им е подозрително? Журналистът поучава хората да бъдат деликатни, защото чистотата в другите елементи на стаята може да варира.

Камериерка в хотел пък признава, че преди да пие от чашата в стаята, първо я измива усърдно.
Преди да посегне към дистанционното управление, тя го дезинфекцира със личните си почистващи препарати.
Освен това, тя не сяда върху кувертюрата на леглото. Причината? Материалът не се пере постоянно, а това значи едно: доста микроби.
Камериерката също по този начин поучава да не се разхождате боси из хотелската стая. Според нея, личният състав не всеки път почиства толкоз усърдно.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР