Мечтана къща за феновете на Междузвездни войни вече се продава

...
Мечтана къща за феновете на Междузвездни войни вече се продава
Коментари Харесай

Къщата на Дарт Вейдър в САЩ се продава за над $4 милиона

Мечтана къща за почитателите на " Междузвездни войни " към този момент се продава на имотния пазар в Тексас. Цената обаче също е звездна. Къщата е позната с наименованието " The Darth Vader House ". Площта и е 650 квадратни метра, а цената, за която е оповестена е 4,3 милиона $, написа CNN.

Средните цени на жилищата в региона варират сред 805 000 и 2,7 милиона $ или надалеч под оповестената цена за това ексцентрично на външен тип жилище.

Прякорът на къщата идва от приликата на екстериора с каската на известния изверг на Междузвездни войни. Къщата е издигната през 1992 година и разполага с четири спални, пет бани и гараж за четири автомобила.

 Listing image

източник: www.sothebysrealty.com

Нагорещеният пазар на жилища

Цените на жилищата в Съединени американски щати скочиха с 12% от февруари, като това се смята за най-високия годишен растеж от 2006 година насам. Средната цена на жилището в народен мащаб е малко под 350 000 $.

Неотдавна данни на RеdFіn демонстрираха, че цeнитe нa имoтитe в CAЩ ca нapacнaли c 18% aпpил cпpямo cъщия мeceц нa минaлaтa гoдинa.
 3D принтирана къща в Съединени американски щати се продава за $300 хиляди
3D принтирана къща в Съединени американски щати се продава за $300 хиляди

Строежът на принтирани къщи е доста по-бърз и към 30% по-евтин

На някои местни пазари цените са се нараснали даже повече. Във Финикс да вземем за пример цените на жилищните парцели са скочили с над 17 на 100 през последната година. За къща, струваща 300 000 $, това би означавало нарастване с 52 000 $ и то единствено за последните 12 месеца.

В Сан Диего и Сиатъл също се виждат сходни скокове на цените: надлежно със 17% и 15,4%. Като цяло в 20-те най-големи града в страната има двуцифрено повишението на цените на жилищата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР