Мечката и лошата дума от Ангел Каралийчев бе българската народна

...
Мечката и лошата дума от Ангел Каралийчев бе българската народна
Коментари Харесай

Бургаската полиция се включи в Походът на книгите

" Мечката и неприятната дума " от Ангел Каралийчев бе българската национална приказка, прочетена от инспектора по предварителна защита към ОДМВР – Бургас Цветелина Рандева на близо 20 малчугани от детска градина " Златното ключе " в националната акция " Походът на книгите “.

Четенето мина в нетрадиционна среда - в парка пред постройката на регионалната дирекция, посетена минути по-рано от любознателните деца от група " Морски свят " със старши преподавател Соня Колева и преподавател Диана Ковачева. Подрастващите гостуваха в дежурната част на регионалната дирекция, ръководена през днешния ден от контрольор Павлин Ковачев, който с изключение на шеф на футболен клуб " Свети Никола ", е и ръководител на бургаската секция на Международната полицейска асоциация. С голямо любознание малчуганите наблюдаваха пътя на телефонното позвъняване от тел. 112 до полицейския екип на терен, обслужващ, както похищения по отношение на жителите и тяхното имущество, по този начин и разнообразни произшествия, пътни произшествия и пожари. Децата задаваха голям брой въпроси, свързани с директната полицейска активност, като запечатаха страстите си в паметна фотография.

Часове по-късно в детска градина " Изгрев " контрольор Радослав Сандев от бранш " Пътна полиция " при ОДМВР – Бургас и инспектора по предварителна защита Цветелина Рандева организираха намерено превантивно занимание за запознаване на подрастващите с отличителните белези в униформата на пътния служител на реда, както и рисковете, дебнещи на пътното платно. Със занимателни въпроси бяха тествани знанията на малчуганите за безвредно държание на улицата / методите за секване и типовете пешеходни пътеки/, както и за безвредното държание зад кормилото / шофирането със съобразена скорост и след слагане на защитни колани/.

Особен интерес измежду децата провокира директната опция да се срещнат с полицейската униформа на пътния служител на реда, както и характерните атрибути, измежду които полицейска СТОП палка, светлоотразителната жилетка, белезниците, нагръдния знак и револвера. Пред малчуганите бе демонстрирана звуковата и светлинна организация, с която е оборудван употребения от пътните служители на реда длъжностен автомобил, като им бяха разяснени особеностите при придвижването на колите със специфичен режим.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР