Мечка се появи в района на габровско училище и стана

...
Мечка се появи в района на габровско училище и стана
Коментари Харесай

Мечка се появи пред габровско училище, родителите в паника

Мечка се появи в региона на габровско учебно заведение и стана мотив за суматоха измежду родители и локални поданици. Мецаната била видяна преди няколко дни в региона на Математическата гимназия. За нея алармира в обществените мрежи Стефка Валериева, написа " Монитор ".

Тя се възмущава, че откакто два пъти е подаден сигнал към незабавния телефон 112 оттова въобще не реагирали, евентуално тъй като са помислили, че някой се майтапи с тях.

„ Като стане неприятното, тогава вие ще сте отговорни. Да създадат нещо. Аз персонално не желая да я срещам всяка заран като потеглям за работа”, възмущава се гражданката. Част от хората в обществената група „ Похвалите и парадоксите на Гарово”, където е оповестен поста, не имат вяра въобще, че е допустимо мечка да влезе в обитаемото място.

Някои поучават да откри някой ром, който да хване мечката и да я изведе от града. Други обаче се отнасят съществено и даже поучават подалата сигнала да снима мецаната и да изпрати фотографията и на държавните институции.

Това не е първата сходна среща на хора и мечки в Габрово. Преди две години, до момента в който разхождала кучето си млада дама от града на хумора напълно не на смешка се натъкнала на следи от едри лапи по земята, в региона на Осмо главно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий”. Жената снимала следите и ги посочила на специалисти, които били безапелационни, че са от мечка.

Училището се намира до гората, към него имало ябълкови дръвчета и съгласно хората от квартала най-вероятно мецаната идвала тук нощно време да си хрупа необезпокоявана ябълки.

Появата на мечки в габровски и севлиевския райони въобще не са учудващи, защото те попадат в региона на Национален парк, „ Централен Балкан”, в който има такива и те се развъждат и отглеждат на независимост. Преди време една от мечките беше решила да си разнообрази посоката и да разшири периметъра си на обиколки и беше стигнала чак до региона на селата от община Елена.

За разлика от своите " колежки " от Смолянско, мецаните от Габровско-Севлиевския парк са кротки и до момента няма информация да са нападали посеви, животни, а още по-малко пък хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР