Мечка падна от първия етаж на паркинг в търговски център

...
Мечка падна от първия етаж на паркинг в търговски център
Коментари Харесай

Мечка падна от първия етаж на паркинг на мол в Брашов

Мечка падна от първия етаж на паркинг в търговски център в румънския град Брашов, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на организация Аджерпрес. В резултат на падането животното е потърпевшо тежко и се е наложило да бъде евтаназирано.

Служителите не съумели да изплащат лакомото животно, издавайки мощни звуци

Инцидентът е станал през миналата нощ. Животното влезнало в паркинга на мол в Брашов. Екипи за интервенция са следили придвижването му от самото начало и в нито един миг не е съществувал риск за популацията, прецизират от кметството. 

Мечката разкрила балкон на паркинга и пробвала да излезе през него, само че паднала. Макар и ранена, тя минала десетки метри преди да бъде хваната от профилирания екип. Предвид пострадванията е било взето решение за евтаназия, оповестиха представители на кметството. 

Мечката е пренесена в Централния Балкан

Според тях това е бил същият образец, който е бил забелязан предходната седмица на няколко места в южната част на града. Миналата седмица друга мечка влезе в двора на къща в северната част на Брашов, а локалните поданици бяха предизвестени да заобикалят зоната чрез системата RO-ALERT.

В Румъния живее най-голямата популация от кафяви мечки в Европейски Съюз. Броят им не е обновен от 2013 година, само че се счита, че над 6000 екземпляра живеят в 30 от общо 42 окръга на страната. Случаите на набези не са необичайност, а в доста планински и горски региони на Румъния локалното население от години упорства да се реши казусът с мечките.

Интериорът на джипа бил раздробен

През 2021 година държавното управление одобри незабавна разпоредба, която регламентира методите за интервенция в обстановки, при които мечки доближат обитаемоте места. Отстрел се планува, единствено в случай че има заплаха за хората и тяхното имущество.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР