Мечка гризли нападна и уби двама души и тяхното куче

...
Мечка гризли нападна и уби двама души и тяхното куче
Коментари Харесай

Мечка гризли уби двама туристи и кучето им в Канада

Мечка гризли атакува и умъртви двама души и тяхното куче в националния парк " Банф " в канадската провинция Албърта, съгласно чиновници на канадския парк и другар на жертвите, представени от Ройтерс.

Управата на националните паркове на Канада обявиха в изказване в събота вечерта, че са получили сигнал късно в петък от GPS устройство, показващо нахлуване на мечка в долината на река Ред Диър, западно от ранчото Я Ха Тинда в Националния парк " Банф ".

По-късно мечката е била евтаназирана, откакто е посочила нападателно държание , обявиха от управата на националните паркове.

Жертвите са канадска двойка и тяхното куче, съгласно Ким Титченър, създател на Bear Safety and More и другар на фамилията.

Титченър, който обезпечава образование за сигурността на мечките и оценките на мечките, сподели, че срещите с мечки се усилват, защото повече хора излизат навън , само че съдбовните офанзиви са извънредно редки.

Националният парк " Банф ", който притегля повече от четири милиона туристи всяка година, е дом както на мечки гризли, по този начин и на черни мечки.

В Националния парк " Банф " има към 60 мечки гризли и се смятат за застрашена популация в Алберта, означи Титченър.

Временно регионът в който са били нападнатите туристите ще остане затворен.
 Ловец отстреля мечка в Смолянско
Ловец отстреля мечка в Смолянско

За няколко месеца тя е изяла десетки телета и овце
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg