Мечият пазар при Биткойн през 2022-2023 г. e труден, особено

...
Мечият пазар при Биткойн през 2022-2023 г. e труден, особено
Коментари Харесай

Дойде ли краят на мечият пазар?

Мечият пазар при Биткойн през 2022-2023 година e сложен, изключително за хората, които са държали актива и през мечия пазар през 2018-2019 година

Притесненията по отношение на възбраната, квантовите калкулации и въздействието върху околната среда се резервираха, макар че не са нещо ново.  

Мнозина обаче считат, че краят на мечия пазар се вижда. Ако не се стигне до някакви обилни отрицателни изненади като провокираната от COVID-19 разпродажба на Биткойн  към средата на март 2020 година, може да се каже, че мечият пазар за BTC от 2022 г и 2023 година евентуално е завършил.

Фактори сигнализиращи края на мечия пазар

Няколко фактора удостоверяват това, в това число идното халвинг събитие, което понижава темпа на издаване на нови BTC, предизвиквайки понижаване на предлагането и възходящо рекалибриране на цената. Смята се, че точно това катализира огромните бичи пазари на Биткойн при последните два халвинга.

Търсенето и предлагането постоянно господстват като катализатор в търговията, а когато предлагането на дадена стока се понижи, цената ѝ се покачва.  

Освен това се счита, че, напуснаха и останаха единствено HODLers (инвеститори, които държат актива за повече от една година).  

Също по този начин може да се каже, че нови неприятни случки, сходни на новините за банкрутите на крипто компании през 2022 година не могат да провокират нови дъна, защото съвсем всички туристи са напуснали.  

Повтарящият се цикъл при Биткойн

Историята на Биткойн демонстрира, че актива следва четиригодишен ценови цикъл, а този скорошен мечи пазар следваше модел, сходен на предходните трендове.

Например по време на мечият цикъл през 2014 година и 2015 година, флагманската криптовалута се търгуваше в диапазон към $350, по-късно спадна до $200 и продължи да се колебае към това равнище в продължение на няколко месеца.

При мечият Биткойн пазар през 2018 година и 2019 година цената на актива се колебаеше към $6,000, само че най-после спадна до малко над $3,000 и се задържа на това равнище още веднъж в продължение на месеци.


 


През настоящия мечи пазар, Биткойн потегли от диапазона към $28,000, до момента в който най-после загуби огромна част от цената си, приземявайки се на равнището към $16,000 и по-късно се търгуваше в този диапазон в продължение на месеци.  

Доста вложители считат, че в никакъв случай повече няма да забележим Биткойн за $16,000, както и че актива е сложен за контролиране.

Дори при регулаторен напън Биткойн се оказа относително резистентен, защото се смята за стока, а не за скъпа книга. Освен това, финансовите консултанти и институциите са по-скоро скептични във връзка с Биткойн, само че се чака доста приемане от тяхна страна по време на идния бичи пазар.

Към момента на писане на публикацията Биткойн се търгува за към $29,360 и има дневен размер, равняващ се на $31.3 милиарда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР