Мечият пазар през 2022 г. беше един от най-тежките в

...
Мечият пазар през 2022 г. беше един от най-тежките в
Коментари Харесай

Чанпен Джао коментира обезценяването на USDC и ролята на банките

Мечият пазар през 2022 година беше един от най-тежките в историята на криптовалутите и доста огромни имена от промишлеността си изпатиха.

Миналата година станахме очевидци на нещо сходно на резултата на доминото като се стартира от срутва на Terra (LUNA) и стабилната монета UST, което докара до гибелта на доста компании като 3AC, Genesis и Celsius.

Сривът на UST докара до загуби за милиарди, което изненада вложителите и ги накара да изпитват боязън и нерешителност. Това от своя страна накара регулаторните органи да насочат погледа си към крипто промишлеността.

Провалът на Terra накара основния изпълнителен шеф на Binance, Чанпен Джао да допусна, че обичайните банки съставляват риск за постоянните монети, които нормално са обвързани 1:1 с фиатни валути, като да вземем за пример щатския $, след неотдавнашното обезценяване на USD Coin (USDC) на Circle.

Circle разгласи, че Silicon Valley Bank (SVB) не е обработила настояването ѝ за изтегляне на $3.3 милиарда, което накара огромна част от крипто пазара да разпродаде своите USDC, което докара до загуба на обвързаността на стабилната монета.

Джао упрекна банки като SVB, че усилват рисковете за постоянните монети, участвайки директно в дестабилизирането на цените на USDC.


 


Главният изпълнителен шеф на Binance цитира несполучливото стартиране на алгоритмична постоянна монета от До Куон, заявявайки:

Някои вложители предвидиха опцията за обезценяване на USDC и продадоха притежаваните от тях активи, с цел да избегнат загуби. След разпродажбата цената на USDC падна под $0.9.

Към момента на писане на публикацията USDC се търгува за към $0.97, с пазарна капитализация от $39.5 милиарда и размер на търговията от $10.3 милиарда през последните 24 часа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР