Мечев беше селекционер през 2013-2014 година, когато тимът играеше в

...
Мечев беше селекционер през 2013-2014 година, когато тимът играеше в
Коментари Харесай

Бивши футболни треньори оправдани за черно тото

Мечев беше селекционер през 2013-2014 година, когато отборът играеше в “А” група.

Оправдателните присъди против него и Тонов са произнесени още при започване на лятото и са влезнали в действие на 22 юли, без прокуратурата да ги оспорва, демонстрира информация на в. "24 часа " в системата на Спецсъда.

Двамата бяха упрекнати, че през 2013 година са уговаряли и заплашвали футболистите от пограничния град да губят мачове, а те посредством залагания на резултати да печелят от хазартни игри.

Съдът обаче се стимулира, че в посоченото от прокуратурата време - началото на ноември 2013 година, Мечев и Тонов въобще не са работили дружно като треньори на „ Любимец “.

„ Не се намират доказателства, че непозволено са въздействали върху футболистите, тъй че да ги стимулират да играят едва и да изгубят мача “, аргументират се още съдиите.

По време на следствието футболисти разказвали, че чували от сътрудниците си, че Тонов издавал команда посредством разкопчаване на якето си да позволен гол . Понякога ставали очевидци и на симулативна игра на сътрудниците си от тима.

В разпитите си пред съда обаче тези показания не се удостоверили, даже били отречени от играчите:

„ Губили сме мачовете, тъй като сме били по-слабия тим. Никой не ни е давал инструкции да играем по-слабо. Не си спомняме да се е говорило за знаци, които Тонов да е давал на футболистите, с цел да позволен гол “.

При обиските в домовете на Мечев и Тонов пък проверяващите не са намерили доказателства, че те са взели участие в
хазартни игри.

„ Изключение вършат откритите у Мечев четири фиша за облага от „ Еврофутбол “ на стойност 46,79 лева, 18,70 лева, 37,16 лева и 3,43 лева Престърсването е осъществено на 5 декември 2014 година, или 11 месеца откакто той е напуснал треньорският пост в „ Любимец “, показва съдът и приема, че облагите не са от уговаряне на мачове на „ Любимец “.

По мотив подслушваните телефонни диалози на Мечев пък магистратите означават, че той в действителност е залагал на футболни срещи, само че това е станало, когато е напуснал треньорския пост.

Мечев: Продавам кебапчета


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР