Мечешко училище, еко-предприемачество и Младежки воден парламент са част от

...
Мечешко училище, еко-предприемачество и Младежки воден парламент са част от
Коментари Харесай

Мечешко училище, еко-предприемачество и Воден парламент - как се живее екологосъобразно

Мечешко учебно заведение, еко-предприемачество и Младежки воден парламент са част от осъществените начинания от акцията на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) - „ Младежи за околна среда “.

Регионалните структури на Министерство на околната среда и водите реализираха партньорства с над 70 неправителствени организации, официални и неофициални структури на обществото и доброволчески групи в цялата страна. Проведени бяха редица начинания и в дребните обитаеми места, като програмата насърчаваше присъединяване на младежи от по-отдалечени региони.

Инициативата „ Мечешко учебно заведение “, извършена взаимно със Сдружение „ Урсус “ беше изпълнена в няколко от районните проекти на националните паркове и Регионална инспекция за опазване на околната среда. Проведени бяха осведомителни срещи с лекции и презентации измежду възпитаници - за местообитанията на кафявата мечка, метода на хранене и държание, смисъла и опазването ѝ, както и спора „ човек – мечка “, методите за предварителна защита и бракониерството в България. На младежите беше демонстрирано и съоръжение за снимане, залавяне и проучване на мечки, като телефото обективи, фотокапани, примки. Сред дейностите беше и онлайн акция в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР