Мече на четири месеца, вероятно отделило се от майка си,

...
Мече на четири месеца, вероятно отделило се от майка си,
Коментари Харесай

Откриха малко мече в двор в Пернишко

Мече на четири месеца, евентуално отделило се от майка си, е намерено нощес към 20.00 часа в частен двор на необитаема къща в с. Кладница, в региона на " Държавно ловно стопанство Витошко-Студена”, оповестиха от пресцентъра на Югозападно държавно дружество.

За този любопитен случай заяви шефът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, който дружно с горски чиновници от териториалното отделение на предприятието реагират незабавно на подадения сигнал от локални поданици. Мечето, намерило заслон в двора на къщата, се покатерва на оградата, след което се озовава на близкия бор на височина към 15 метра.

Горските чиновници алармират РИОСВ-Перник, полицията и пожарната. Уведомени са също неправителствените организации " Четири лапи” и " Зелени Балкани” за възможното превозване на животното до тяхна база. Предприети са всички предохранителни ограничения по избавяне на мечето, като е бил обезпечен периметър, с цел да не бъде уплашено. С рухването на нощта обаче хората са се изтеглили, а термокамерите за наблюдаване снимали по какъв начин час и половина след среднощ животното слиза от дървото и поема към гората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР