Мебелист измами десетки семейства, като поел поръчки за изработка на

...
Мебелист измами десетки семейства, като поел поръчки за изработка на
Коментари Харесай

Майстор на кухни измами десетки семейства и отмъкна хиляди левове

Мебелист измами десетки фамилии, като поел поръчки за направа на кухненски шкафове, а по-късно липсващ и спрял да подвига телефона си. 3500 лв. за несъществуваща кухня. Толкова платило семейство от Ямбол на майстора на мебели. След като дали капарото, майсторът липсващ. Преди година, по същия метод, излъгал и други хора, на друго място, заяви Нова телевизия.

Повече от 50 пропуснати повиквания в границите на месец. Търсеният създава мебели. А търсещите го - чакат мебели. Междувременно кухнята на младото ямболско семейство е празна, тъй като в очакване на новата, изхвърлили остарялата.

" Той пристигна, мери, даде ни добра оферта. Всичко беше тъкмо. Ние му дадохме 2000 лв. капаро, след което той ни беше заречен, че до 10 август ще ни бъде инсталирана кухнята ", показа една от жертвите на измамника.

Пет дни преди крайния период, майсторът на кухни от Бургас посещава фамилията още веднъж.

" Поиска още 1500 лв., тъй като трябваше да се платят някакви електроуреди и някакво принт стъкло. След това той спря да ни подвига. В моментите, в които ни вдигаше, ни убеждаваше, че има доста монтажи, които има да направи на хора, които са в чужбина.Всяка събота, всяка сряда споделя " пристигам, пристигам, пристигам ", само че по този начин и не пристигна. С мъжа ми погледнахме профила му и тогава видяхме, че доста хора са на нашето място от години . Има хора, които са с половин кухни, хора, които имат проблем с кухните и той не ги е направил. Има и хора, при които той въобще не е отишъл. Хора, които са завлечени с по 4-5 хиляди лв. ", споделя ощетената жена от Ямбол.

Друго излъгано семейство живее в еленското село Майско. Чакат мебелите си към този момент година. И те като фамилията от Ямбол, ги харесали от страница във Facebook. Материалите изглеждали положителни. Цената - също.

" Дал съм му 7 хиляди лв.. Казва, " Вторник съм при тебе другата седмица " и непрекъснато ме лъже. Звъня му, изобщо не ми подвига телефона. Имам нова къща, не мога да пребивавам в нея . Живея с жена си и две деца имам ", споделя различен от ощетените от въпросния занаятчия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР