МcLaren представи първия модел от новата си серия суперколи, който

...
МcLaren представи първия модел от новата си серия суперколи, който
Коментари Харесай

McLaren представи плъгин хибрид с 600 конски сили

МcLaren показа първия модел от новата си серия суперколи, който ще бъде плъгин хибрид и ще дебютира на пазарите в средата на 2021 година, съобщи Autocar. Това ще е и дебютът за самата серия, която е първата за последните 10 години, откакто MP4-12C беше показана през 2011 година

Новият хибрид ще размени линията Sports Series, в която се включват 540C, 570S и 600 LT. Нейният формален край ще е представянето на 620R, който е въодушевен от болидите в GT4.

Моделът ще бъде част от High Performance Hybrid серията на McLaren, която в продуктовата гама на компанията ще се нарежда сред McLaren GT и Super Series. Въпреки че хибридът се явява директен правоприемник на McLaren 570S, неговата цена ще е по-висока, макар че още окончателният ѝ размер не е оповестен. Самото име също остава незнайно.
 McLaren пред банкрут: Ипотекира типичен коли и даже софтуерния си център
McLaren пред банкрут: Ипотекира типичен коли и даже софтуерния си център

Компанията се надява да набере 275 млн. паунда, откакто държавното управление ѝ отхвърли отпущането на 150 млн. паунда

Освен първата от нова серия, суперколата ще е и първият актуален представител на марката, който ще се раздели с 3,8-литровия V8 мотор на Ricardo. Вместо него тя ще се задвижва от V6 с две турбини и електромотори, които ще обезпечават " необикновено равнище на показване и неповторимо интензивно шофьорско прекарване ", акцентират от компанията.

Автомобилът ще има " междинен пробег " единствено на електричество, което значи, че той надали ще може да измине повече от 50 км. Все отново сигурно мощността ще е по-висока, в сравнение с беше при 570S (562 к.с.), а поради електрическото задвижване тя сигурно ще е над 600 к.с. Електромоторите ще обезпечат и доста нарастване на въртящия миг.

Недостатъкът на хибридната система е, че ще усили тежестта, макар упоритостите на компанията да създава хибриди, които не са по-тежки от бензиновите им модели. " Винаги съм казвал, че задачата ни е да представяме хибриди с масата на колата, която заменят ", сподели в изявление основният изпълнителен шеф на компанията Майк Флюит. " Няма да го реализираме, само че хибридът ще е с сред 30 и 40 кг. по-тежък. "
 McLaren Speedtail се разпродаде още преди да бъде показан
Суперколата на McLaren за $2,2 милиона, която се разпродаде още преди да бъде показана

От новия модел ще бъдат създадени единствено 106 броя

Предвид това, че масата на 570S е малко под 1,3 тона, може да се чака, че новият модел няма да надвиши 1,35-1,4 тона. Това въпреки всичко ще го държи доста по-лек от някои съперници, да вземем за пример хибридът Honda NSX е 1,72 тона.

Компенсирането на масата е реализирано с помощта на напълно новата McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), която заменя моноклетъчната карбонова тръба, която дебютира при MP4-12C и която беше усъвършенствана през 2015 година При MCLA също обаче ще се следи карбонова централна конструкция с алуминиеви подрами.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР