McDonald’s е жертва на кибератака, която е довела до компрометирането

...
McDonald’s е жертва на кибератака, която е довела до компрометирането
Коментари Харесай

Кибератака срещу McDonal's доведе до изтичане на информация от САЩ и Южна Корея

McDonald’s е жертва на хакерска атака, която е довела до компрометирането на данни на консуматори от Съединени американски щати, Тайван и Южна Корея.

Веригата за бързо хранене в петък съобщи пред Wall Street Journal, че е наела външни консултанти, които да проверяват вътрешно нарушаване на сигурността, което разкрива част от бизнес информацията за американски чиновници и информация за заведения за хранене. Няма данни за бизнес сътрудници на марката в Съединени американски щати, чиято информация да е била компрометирана, а данните за чиновниците, които са били изложени, не са чувствителни или персонални.

„ Въпреки че успяхме да затворим достъпа бързо след идентифициране на уязвимостта, нашето следствие откри, че е сбъднат достъп до дребен брой файлове, някои от които съдържат персонални данни “, се споделя в изказване на компанията.

От McDonald’s обаче обявиха, че единствено Корея и Тайван имат достъп до персоналните данни на клиентите и компанията, като предприятието ще предприеме стъпки, с цел да уведоми регулаторите и съответните клиенти. Съобщава се също, че хакери са откраднали някои имена на чиновници от Тайван.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР