McDonald`s в Русия вече има нов собственик, но дори той

...
McDonald`s в Русия вече има нов собственик, но дори той
Коментари Харесай

Новото име на руския McDonald's? Весело и вкусно или Само така

McDonald`s в Русия към този момент има нов притежател, само че даже той не е сигурен по какъв начин ще ребрандира добитата верига след отдръпването на американския колос.

Руската медия " Москва " разгласи, че компанията ще избира сред пет разновидността за име на новата услуга за бързо хранене, която ще употребява обектите на McDonald`s.

Четири от тези имена към този момент са импортирани като поръчки в " Роспатент ", с цел да бъдат регистрирани като търговски марки - нито една от тях няма общо с добре известния международен бранд от Съединени американски щати.

Имената, открити от " Москва " в обществения указател на декларираните търговски марки от напускащия McDonald`s, са:
" Весело и вкусно " ; " Само по този начин " ; " Самият той " ;и " Свободна каса ".
Все още не е ясно какъв би бил петият вид, който се разисква от новите притежатели. Финално решение към момента не е взето. Имената са определени по този начин, че да не повтарят по-рано регистрирани марки.



Домейнът veseloivkusno. ru към този момент е регистриран, само че към този момент не е деен.

Според " Известия " - петото допустимо название на бъдещата верига може да бъде " Mc ", изписано с латински букви и стилизирано в досегашния дизайн на съветския Макдоналдс. Медията твърди, че напускащата компания е взела участие в създаването на плана, а имената на предлаганите сандвичи може да са " оптимално близки до класическото меню ".

" Известия " твърди, че американският притежател ще има алтернатива да изкупи в бъдеще своите активи в Русия, които в този момент продаде поради съветската инвазия в Украйна.

Купувач на близо 600 ресторанта на McDonald`s се оказва съоснователя на " Нефтехимсервис " Александър Говор, който до момента е управлявал 25 заведения за бързо хранене в Сибир като франчайз на американците.

Сделката е подписана под изискване да се запазят изискванията на работещите в McDonald`s за интервал от две години.

Руските държавни медии настояват, че се възнамерява наново разкриване на историческия първи обект на веригата на Пушкинския площад в Москва под ново име на 12 юни, когато се чества Денят на Русия.



Решението за отдръпването на McDonald`s постави завършек на над 30-годишната работа на компанията в Русия. Заведението им в Москва отваря порти на 31 януари 1990 година, като обслужва за един ден над 30 000 души - събитие, което е отразявано като международна вест.

Появата на McDonald`s в Съюз на съветските социалистически републики се трансформира в знак на опитите на Михаил Горбачов да отвори стопанската система след десетилетната изолираност по време на Студената война - по тази причина и напускането на този бранд се счита за повратен миг за Русия през 2022 година

CNN оповестява, че McDonald`s ще би трябвало да отпише към 1,2 - 1,4 милиарда $ поради продажбата на съветския си бизнес. Затварянето на заведенията за хранене след експлоадирането на войната е довело до загуба на 127 млн. $ за първото тримесечие на 2022. Мрежата от заведения за хранене в Русия и Украйна съставлява 9 % от световните доходи на McDonald`s през 2021.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР