McDonald`s, IKEA, Apple са включени в списъка с чуждестранни компании,

...
McDonald`s, IKEA, Apple са включени в списъка с чуждестранни компании,
Коментари Харесай

В Русия съставиха списък с чуждестранни компании, кандидати“ за национализация. Ето кои влизат

McDonald`s, IKEA, Apple са включени в листата с задгранични компании, които Руската федерация може да национализира, написа вестник " Известия ", цитирайки Олег Павлов, началник на организацията " Обществена потребителска самодейност ".

" На държавното управление и на Генералната прокуратура е изпратен лист с задгранични компании, които могат да бъдат национализирани заради преустановяване на работата им в Русия. До момента в листата има включени 59 компании, само че той ще се уголемява според от нови изказвания за овакантяване на страната.

Сред към този момент фигуриращите в документа са: Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald`s, Porsche, Toyota, H&M и други ", споделя Олег Павлов.

Ръководителят на " Обществена потребителска самодейност " отбелязва също, че в работата по въпросния лист ще бъдат включени и чиновниците на реда, Министерството на индустрията и търговията и " Роспотребнадзор ".

По думите му, описът е " отворен " и там могат да бъдат включени и други компании, които заявяват отдръпването си, без да дават гаранции на съветските консуматори. Освен това той прецизира, че по отношение на фирмите от листата могат да се ползват административни, наказателни и правосъдни процедури.

" Общата сума на отговорностите на тези компании към жителите, страната и контрагентите е повече от 6 трилиона рубли. Точно тази сума е равна на приходите им в Русия през последните три години.

Попадането в антисанкционния " черен лист " значи за компанията и нейното управление заплаха от следните опасности: арест на сметки и активи, въвеждане на външно ръководство, национализация на имуществото. Също по този начин, управлението на тези предприятия може да бъде подведено под наказателна отговорност за тенденциозен банкрут и измами в изключително огромни размери ", цитира изданието мнението на Павлов.
 В Русия оферират национализация на имуществото на компании, напускащи страната поради глобите
В Русия оферират национализация на имуществото на компании, напускащи страната поради глобите

От последните напускащи са финландските Valio и Pauling, а след тях и Fazer
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР