МБАЛ Света Анна – Варна“ е в процедура за избор

...
МБАЛ Света Анна – Варна“ е в процедура за избор
Коментари Харесай

До два месеца: МБАЛ Света Анна във Варна ще покрие задълженията си

МБАЛ " Света Анна – Варна “ е в процедура за избор на предложения от над 10 банки за даване на заем. Очаква се след към един-два месеца болничното заведение да изтегли заем в размер от 6 милиона лв., с цел да покрие всичките си отговорности. Това заяви за Радио Варна изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Красимир Петров. По думите му 6-те милиона лв. са три месечни заработки за болничното заведение.

" Сумата ще бъде употребена за погасяване на задълженията и за нищо друго. "

Д-р Петров напомни, че това е четвъртият път, в който болничното заведение желае позволение да тегли заем. Досега здравното министерство е отказвало без причини. Припомняме, че държавното присъединяване в капитала на сдружението е 70.24 %, а на Община Варна - 24.92 %. 

Най-големите отговорности на МБАЛ " Света Анна " са към доставчиците на импланти. Медикаментите и консумативи се заплащат регулярно, както и възнагражденията на личния състав, посочи шефът:

" Преди коронавирус пандемията имахме малко отговорности, а и хората към този момент не са съгласни да работят на дребните хонорари, които са имали преди този момент. Актуализация на клиничните пътеки бе направена преди няколко месеца, само че в непълен размер. Това докара до огромен недостиг. "

Положението с медицинските сестри е сериозно, както в цялата страна, сподели доктор Петров. Средната заплата в МБАЛ " Света Анна " за предходната година е 1756 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР