МБАЛ - Силистра поиска помощ от общините от област Силистра

...
МБАЛ - Силистра поиска помощ от общините от област Силистра
Коментари Харесай

Болницата в Силистра е поискала помощ за решаването на два спешни проблема

МБАЛ - Силистра изиска помощ от общините от област Силистра за решение на два казуса, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Силистра. Д-р Даниела Костадинова – изп. иректор на МБАЛ Силистра АД, показа наличието на своя докладна бележка по отношение на незабавната нужда от ремонт на покрива на „ Психиатрично поделение “, което е само по рода си в област Силистра, и основаване на фонд „ Здраве “ за подкрепяне на лекари специализанти, както и на пътуващи медицински фрагменти, живеещи отвън регионалния град.
По първия въпрос – нужната сума е 40 000 лв. съгласно оферта на компания реализатор. Идеята на управлението на болничното заведение е те да бъдат разпределени измежду 7-те общини на база на % на всяка община като акционер в сдружението. Става дума за размери от 4 494 лева за община Алфатар до 8 888 лева за община Силистра, като останалите общини имат да дават средства в границите на този диапазон. За задачата обаче са нужни промени в бюджетите на общините и незабавно осъществяване на съвещания на локалните общински препоръки, с цел да бъдат гласувани сумите. До 7 септември се чака в Областна администрация - Силистра да бъде върната противоположна връзка за настройките в локалните законодателни и изпълнителни управляващи по отношение на осъществяване на отправеното към тях предложение.
По втората тематика – основаването на фонд „ Здраве “, бяха показани следните обстоятелства: сега в МБАЛ - Силистра АД, която е акредитирана да образова млади лекари, има 13 специализанти, трима от които са пред довеждане докрай, и други 10, които не престават своето образование. От десетте половината са подписали контракти след края на специализацията си да продължат 5 години да работят в Силистра. За тях има предложение за събиране на средства за образуване на избрана месечна стипендия. Отделно за 18 лекари и медицински сестри, неживеещи в Силистра, има потребност от покриване на транспортните им разноски в една посока, защото в другата това се прави от бюджета на болничното заведение. Предложението на МБАЛ - Силистра е обвързвано с паниката, че болничното заведение е измежду тези в страната, където е най-висока междинната възраст на лекарите и на медицинските сестри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР