МБАЛ "Параскев Стоянов" в Ловеч има опасност да остане без

...
МБАЛ "Параскев Стоянов" в Ловеч има опасност да остане без
Коментари Харесай

Какви дългове има болницата в Ловеч

МБАЛ "Параскев Стоянов " в Ловеч има заплаха да остане без отопление през зимните месеци поради неизплатени отговорности към доставчика на природен газ. Това заяви за Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на лечебното заведение Румяна Нановска. Тя добави, че все още насъбраните отговорностите на болничното заведение са над 7 милиона лв., като просрочените заплащания за природен газ са 198 хиляди лв.. За една година броят на пациентите, минали през лечебното заведение, е намалял с две хиляди.

По думите на Нановска парното и топлата вода са спрени от април и с цел да бъдат пуснати доставчикът е изискал болничното заведение да изплати половината от отговорностите си към него, а това е непостижимо за лечебното заведение, което продължава да е в тежко финансово положение.

Нановска съобщи, че договарянията с газоразпределителното сдружение се водят на равнище Министерство на здравеопазването, само че до този миг няма договореност.

Болницата има забавени отговорности и към ЧЕЗ - 173 хиляди лв., и ВиК - 30 хиляди лв., разясни Българска телеграфна агенция.

На този стадий няма проблем с медикаментите и консумативите, аптеката също е снабдена. Директорът добави, че няма закъснение на заплатите на личния състав.

С прекратена активност остават кардиология, урология и съдова хирургия поради липса на личен състав.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР