„МБАЛ „Христо Ботев“ трябва да бъде спасена, а не преструктурирана.

...
„МБАЛ „Христо Ботев“ трябва да бъде спасена, а не преструктурирана.
Коментари Харесай

БСП: Външни организации са източвали врачанската болница

„ МБАЛ „ Христо Ботев “ би трябвало да бъде избавена, а не преструктурирана. Не желаеме регионалното здравно заведение да бъде затворено или да се трансформира в дребна болница, без опция да обслужва обикновено пациентите, поради липса на отделения и експерти “, обявиха от регионалната конструкция на Българска социалистическа партия във Враца. От партията изрично застават зад настояванията на протестиращите в поддръжка на болничното заведение лекари и жители. По думите им милионите задължения би трябвало да бъдат покрити от Министерство на здравеопазването, което през всичките тези години също е знаело за протичащото се.
По думите на Лилов, врачанската болница е била източвана и от външни организации. По думите му с пари от лечебното заведение са били финансирани други структури. Червеният водач разкри, че са давани големи средства за косене на трева в двора на лечебницата, както и на частна охранителна компания.
„ Болницата е употребена като средство за финансиране на външни организации, а управлението е от партийни назначения, че в това число и ПР-а “, безапелационен бе регионалният водач на Българска социалистическа партия Иво Лилов.
От регионалната конструкция на партията се причисляват и към инициираната от жителите подписка в поддръжка на болничното заведение. Групата общински съветници ще внесат и заявления срещу преструктурирането й.
"В момента болничното заведение едвам „ крета “ със своите останали съвсем на половина отделения. Лекари и пациенти губят доверие в нея. Вече са затворени инфекциозното поделение, не действат детска и съдова хирургия. Бъдещето на кардиологията е ясно за едвам 2 седмици напред ", обобщиха алените.
От Българска социалистическа партия приканват за незабавна оставка на шефове на борда на шефовете на МБАЛ „ Христо Ботев “-Враца, които са част от казуса. Друго значимо е да не се търси облага от болничното заведение, а да се направи всичко допустимо да продължи обикновено да извършва функционалностите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР