МБАЛ Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево стартира дарителска кампания за

...
МБАЛ Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево стартира дарителска кампания за
Коментари Харесай

Болницата в Севлиево стартира дарителска кампания за респиратори

МБАЛ „ Д-р Стойчо Христов “ в Севлиево започва дарителска акция за закупуването на респиратори. Апаратите ще бъдат от витална значимост при възможни случаи на ковид в лечебното заведение, обявиха от болничното заведение.

Респираторите могат да бъдат животоспасяващи при пациенти във влошено положение в резултат на ковид или други пациенти с респираторни проблеми, напомнят от лечебното заведение.

„ Гражданите и бизнесът в Севлиево неведнъж са показвали своята социална ангажираност и подготвеност да бъдат в интерес на обществото. Вярвам, че и в това мъчно за всички ни време, ще успеем да обединим напъните си, с цел да можем да закупим респиратори за най-старото лечебно заведение в общината “, разяснява шефът на болничното заведение доктор Пламен Цеков. Към момента лечебното заведение разполага с един респиратор, който е извънредно непълен, поради разрастващата се зараза.

Приблизителната сума, за която може да бъде закупен един подобен уред стартира от 30 000 лева без Данък добавена стойност. Множество благотворителни акции през последните сложни дни демонстрираха, че хората са съпричастни с тези, които се вършат на първа линия в борбата с подлото заболяване, а точно лекарите и целият медицински личен състав.

МБАЛ „ Д-р Стойчо Христов “ в Севлиево продължава да приема пациенти по избрания ред и е в подготвеност при потребност да одобри и заболели от ковид.

Всички, които имат опция да оказват помощ, могат да създадат подаяние по сметката на МБАЛ „ Д-р Стойчо Христов “:

МБАЛ „ Д-р Стойчо Христов “ ЕООД – град Севлиево
IBAN: BG29UNCR70001523516080
BIC: UNCRBGSF
Основание за заплащане: Дарение
Адрес: гр. Севлиево, ул. „ Стефан Пешев “ №147
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР