МБАЛ Д-р Братан Шукеров АД закупи два най-висок клас апарати.

...
МБАЛ Д-р Братан Шукеров АД закупи два най-висок клас апарати.
Коментари Харесай

Смолянската болница се сдоби с нова апаратура на световно ни...

МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров ” АД закупи два най-голям клас апарати. Преди дни бяха доставени ехокардиограф – модел Vivid T9, за потребностите Кардиологично поделение, на стойност 162 480 лева и   многофункционална високопроизводителна цифрова ултразвукова система – модел Logiq Р9, за Вътрешно поделение – на стойност 149 880 лева

Средствата са обезпечени от Министерството на здравеопазването (МЗ). „ Болницата кандидатства за целева дотация пред Министерство на здравеопазването с направена капиталова стратегия. Проектите ни бяха утвърдени и договорът подписан в края на предходната година. Закупената инсталация е след извършена социална поръчка, най-голям клас е и с огромни благоприятни условия. Лечебното заведение извършва капиталовата си стратегия и ще продължим да влагаме в нова, модерна инсталация, с което доста ще се подобрят изискванията на лекуване и диагностика ”, сподели изпълнителният шеф на МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров ” Д-Р Марин Даракчиев.

„ Ехокардиографът е от модерно потомство, с доста благоприятни условия за диагностика в кардиологията. Има опция за гледане и на съдове, което до момента в нашата болница не можеше да се прави. Диагностиката с този уред е доста по-прецизна ” ”, сподели началникът на Кардиологично поделение доктор Нина Шехова.

С многофункционалната високопроизводителна цифрова ултразвукова система лекарите от Вътрешно поделение ще могат към този момент да вършат контрастна ехография и еластография, която мери плътността на черния дроб. „ Апаратурата ще ни оказва помощ за диагностика на хроничните хепатити и надлежно за тяхното противовирусно лекуване ”, изясни доктор Петя Кокудева – шеф на Вътрешно поделение.

На фотографията: Многофункционалната високопроизводителна цифрова ултразвукова система
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР