Мазнините от умрели прасета, пилета и говеда вече се използват

...
Мазнините от умрели прасета, пилета и говеда вече се използват
Коментари Харесай

Екогориво от свинска мас: 8800 прасета трябва да умрат за двупосочен полет от Париж до Ню Йорк

Мазнините от умрели свине, пилета и говеда към този момент се употребяват за произвеждане на по-екологично самолетно гориво. Има обаче предизвестия, че този метод в действителност може да се окаже по-вреден за планетата.

Базираната в Брюксел неправителствена организация за чист превоз " Транспорт и околна среда " сигнализира за това в нов отчет.

Близо 9000 свине ще би трябвало да умрат, с цел да се реализира полет от Париж до Ню Йорк с разработваното сега ново „ по-екологично “ самолетно гориво, показва “Евронюз “.

Проектът е създаден от института „ Фраунхофер “ в Германия

Тъй като самолетните компании са подложени на напън да понижат въглеродните си излъчвания, които нормално се дължат на изгарянето на керосин от изкопаеми горива в моторите на самолетите, те търсят различни източници на гориво. И тъй като животинската лой се преглежда като боклук - непряк артикул от индустриалното произвеждане на месо - авиационното гориво, създадено от нея, се смята за гориво с по-нисък въглероден отпечатък. Очаква се търсенето на гориво от този източник да се утрои до 2030 година, което ще се дължи главно на самолетните компании.

Проблемът е, че тази животинска лой се употребява в доста други браншове, като да вземем за пример в производството на храна за домашни любимци, сапун и козметика.

" Наличността на скотски мазнини е лимитирана. Да убием просто повече животни не е алтернатива ", показват от Transport & Environment.

Според техните калкулации, с цел да се употребява напълно гориво за трансатлантически полет сред Париж и Ню Йорк, са нужни 8800 мъртви свине в двете направления. Вече има забележителен напън върху доставките на скотски мазнини, защото използването им в горивата е повишена четиридесет пъти от 2006 година насам.

" Сега животните ще зареждат идващия ви полет. Но това не може да се поддържа, без да се лишат други браншове, които на собствен ред евентуално ще преминат към нездравословни други възможности като палмовото масло ”, показват още от организацията.

Палмовото масло има сходни свойства с животинските мазнини и е най-евтиният разполагаем вид. Но възходящата му приложимост е обвързвана с увеличение на излъчванията, защото старите гори, които съхраняват големи количества въглерод, се изсичат за нови плантации.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР