Мазир Сула е сред водещите футболисти на Черно море, които

...
Мазир Сула е сред водещите футболисти на Черно море, които
Коментари Харесай

Ас на Черно море: Всеки се чувства на мястото си

Мазир Сула е измежду водещите футболисти на Черно море, които прравят усещане със мощните си изяви през есента. Алжирецът с френски паспорт има един гол и 7 асистенции, с което спомогна " моряците " да запишат историческо първо място в края на есенния дял на шампионата. Пред , 25-годишният халф разяснява отличното показване на отбора през последните 5 месеца, както и въздействието, което Илиан Илиев има върху равзитието на полузащитника. 

-Мазир, поздрав, по какъв начин минава ваканцията ти? 
- Бях в Оман за седмица. Сега съм в моя град във Франция Руан със фамилията и другари. Време е за отмора. Бях 7 месеца в България и в този момент е време да видя околните. Успоредно с това се приготвям по специфична стратегия, направена от клуба. Трябва да съм в кондиция, когато се върна във Варна.  

-Какво е чувството в този момент, когато знаеш, че ще подновиш тренировки през януари като водач в класирането? 
- О, несъмнено е доста хубаво. Ще можем да работим с повече убеденост. Ще гледаме тези зад нас, само че би трябвало да бъдем фокусирани върху всичко. Чувството е супер. Невероятно бе след последния мач, когато победихме Славия и си осигурихме първата позиция. Комуникацията сред всички в клуба е доста добра – почитатели, чиновници, треньори. Имаше и празненство, събрахме се с тима за вечеря. Сега у нас всички ме разпитват и ме поздравяват за положителното ни показване. Интересуват се и знаят, че сме водачи в България. Обяснявам им, че имаме добър тим и колектив.

- Как си обясняваш мощното показване на Черно море през сезона дотук?
- Мисля, че се дължи на първо място на обстоятелството, всеки се усеща на мястото си. Познаваме се, имаме положителни взаимоотношения, тъй като множеството от нас са в клуба от най-малко 2 години. Това е доста значима част. Треньорът също е от дълго време в Черно море. Мисля, че имахме доста мощни мачове. Изиграхме много положителни мачове, мога да посоча този със Славия в София при успеха ни с 5:1. Срещу Етър пък показахме темперамент, макар че изпитвахме компликации. 

- Вярваш ли, че може да спечелите купата?
- Надявам се, за какво не. Нямаме предел. Ако работим добре и продължаваме в този форма, можем да реализираме задачата си. Ще дадем всичко от себе си. Говорим си по тематиката в съблекалнята, което е обикновено, би трябвало да мислиш в тази тенденция. Лудогорец и ЦСКА са зад нас, само че са с по-солиден бюджет и по-дълга пейка. Важно е да имаш този нрав, с цел да постигнеш задачите си. Можем да го създадем. Всички зависи от нас.  



- Ти си част от тима от 2022 година. Какви бяха първите ти усещания от българския футбол? 
- Първото усещане беше, че тук е прекомерно студено (смее се). Има положителни футболисти тук. Има и мощни тимове. Ще дам образец Левски, където има доста футболисти с класа и съществени качества. След първите мачове осъзнах, че футболът в България е по-силов, залага се на физическите единоборства. Но това е обикновено. Честно казано, нямах доста огромна визия за тази част от Европа. 

- Успя ли да подобриш играта си при Илиан Илиев и кой бе най-хубавият съвет, който си получавал от него?
- Да, научих доста неща от него. Когато пристигнах, той ми сподели, че би трябвало да бъда по-завършен футболист - да отбелязвам, да асистирам. До този миг бях състезател, който държеше на избрани неща, само че ми липсваше повече последния пас и удара. Не мислих в тази тенденция, гледах в напълно друга посока. Липсваше ми магията, не се нуждаех от голове от асистенции. Сега съм доста по-силен. Илиан Илиев даде независимост на инстинкта ми. 



-Какво е бъдещето ти, има ли вид да бъдеш продаден още през януари?
- В интерес на истината, не. Искам да довърша започнатото в Черно море в този исторически сезон. За пръв път сме преди всичко, желая да остана до лятото. Играем мощно, вършим нещо хубаво. Не знам бъдещето и не мисля в тази тенденция сега.  

- Кой е най-хубавият български футболист, против който си играл? 
- Доста са. Уелтън от Левски е доста мощен. Моят съотборник Виктор Попов също има съществени качества. Харесвам Кайо Видал от Лудогорец. Неделев също е доста ексцентричен, както и Ивелин Попов. 

- Кой е най-хубавият другар в Черно море?

- Арлинд Дакай. Шегуваме се доста, имаме доста общо. Приятелството ни е положително. 

- Кой е обичаният ти мач дотук?

- Може би против Лудогорец този сезон с 1:0. Това постоянно е сложен противник и беше доста добра победа. Миналата година играх доста мощно в един дуел против Ботев (Пд). Загубихме, само че правя оценка високо това, което направих. 

- За край, какво очакваш от 2024 година? 
- Искам да усъвършенствам още качествата си, да отбелязвам повече. На първо място, несъмнено, да бъда здрав, тъй като е най-важното. И нядавям се, да имаме бебе с моята брачна половинка. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР