Мазир Сула е сред водещите футболисти на Черно море, които

...
Мазир Сула е сред водещите футболисти на Черно море, които
Коментари Харесай

Мазир Сула: Илиан Илиев даде свобода на инстинкта ми, сега съм по-силен

Мазир Сула е измежду водещите футболисти на Черно море, които прравят усещане със мощните си изяви през есента. Алжирецът с френски паспорт има един гол и 7 асистенции, с което спомогна " моряците " да запишат историческо първо място в края на есенния дял на шампионата. Пред сътрудниците от " Новспорт ", 25-годишният халф разяснява отличното показване на отбора през последните 5 месеца, както и въздействието, което Илиан Илиев има върху равзитието на полузащитника.
 Атанас Илиев разкри задачите на Черно море за пролетния полусезон
Атанас Илиев разкри задачите на Черно море за пролетния полусезон

Ето какви са те

Мазир, поздрав, по какъв начин минава ваканцията ти?

- Бях в Оман за седмица. Сега съм в моя град във Франция Руан със фамилията и другари. Време е за отмора. Бях 7 месеца в България и в този момент е време да видя околните. Успоредно с това се приготвям по специфична стратегия, направена от клуба. Трябва да съм в кондиция, когато се върна във Варна.

Какво е чувството в този момент, когато знаеш, че ще подновиш тренировки през януари като водач в класирането?

- О, несъмнено е доста хубаво. Ще можем да работим с повече убеденост. Ще гледаме тези зад нас, само че би трябвало да бъдем фокусирани върху всичко. Чувството е супер. Невероятно бе след последния мач, когато победихме Славия и си осигурихме първата позиция. Комуникацията сред всички в клуба е доста добра - почитатели, чиновници, треньори. Имаше и празненство, събрахме се с тима за вечеря. Сега у нас всички ме разпитват и ме поздравяват за положителното ни показване. Интересуват се и знаят, че сме водачи в България. Обяснянам им, че имаме добър тим и колектив.

Как си обясняваш мощното показване на Черно море през сезона дотук?

- Мисля, че се дължи на първо място на обстоятелството, всеки се усеща на мястото си. Познаваме се, имаме положителни взаимоотношения, тъй като множеството от нас са в клуба от най-малко 2 години. Това е доста значима част. Треньорът също е от дълго време в Черно море. Мисля, че имахме доста мощни мачове. Изиграхме много положителни мачове, мога да посоча този със Славия в София при успеха ни с 5:1. Срещу Етър пък показахме темперамент, макар че изпитвахме компликации.

Вярваш ли, че може да спечелите купата?

- Надявам се, за какво не. Нямаме предел. Ако работим добре и продължаваме в този форма, можем да реализираме задачата си. Ще дадем всичко от себе си. Говорим си по тематиката в съблекалнята, което е обикновено, би трябвало да мислиш в тази тенденция. Лудогорец и ЦСКА са зад нас, само че са с по-солиден бюджет и по-дълга пейка. Важно е да имаш този нрав, с цел да постигнеш задачите си. Можем да го създадем. Всички зависи от нас.

 Ти си част от тима от 2022 година. Какви бяха първите ти усещания от българския футбол?

-Първото усещане беше, че тук е прекомерно студено (смее се). Има положителни футболисти тук. Има и мощни тимове. Ще дам образец Левски, където има доста футболисти с класа и съществени качества. След първите мачове осъзнах, че футболът в България е по-силов, залага се на физическите единоборства. Но това е обикновено. Честно казано, нямах доста огромна визия за тази част от Европа.

Успя ли да подобриш играта си при Илиан Илиев и кой бе най-хубавият съвет, който си получавал от него?

- Да, научих доста неща от него. Когато пристигнах, той ми сподели, че би трябвало да бъда по-завършен футболист - да отбелязвам, да асистирам. До този миг бях състезател, който държеше на избрани неща, само че ми липсваше повече последния пас и удара. Не мислих в тази тенденция, гледах в напълно друга посока. Липсваше ми магията, не се нуждаех от голове от асистенции. Сега съм доста по-силен. Илиан Илиев даде независимост на инстинкта ми.
 Футболисти на Черно море упражняват и на Рождество Христово
Футболисти на Черно море упражняват и на Рождество Христово

Поддържат спортна форма и по празниците

Какво е бъдещето ти, има ли вид да бъдеш продаден още през януари?

- В интерес на истината, не. Искам да довърша започнатото в Черно море в този исторически сезон. За пръв път сме преди всичко, желая да остана до лятото. Играем мощно, вършим нещо хубаво. Не знам бъдещето и не мисля в тази тенденция сега.

Кой е най-хубавият български футболист, против който си играл?

- Доста са. Уелтън от Левски е доста мощен. Моят съотборник Виктор Попов също има съществени качества. Харесвам Кайо Видал от Лудогорец. Неделев също е доста ексцентричен, както и Ивелин Попов.

Кой е най-хубавият другар в Черно море?

- Арлинд Дакай. Шегуваме се доста, имаме доста общо. Приятелството ни е положително.

Кой е обичаният ти мач дотук?

- Може би против Лудогорец този сезон с 1:0. Това постоянно е сложен противник и беше доста добра победа. Миналата година играх доста мощно в един дуел против Ботев (Пд). Загубихме, само че правя оценка високо това, което направих.

За край, какво очакваш от 2024 година?

- Искам да усъвършенствам още качествата си, да отбелязвам повече. На първо място, несъмнено, да бъда здрав, тъй като е най-важното. И нядавям се, да имаме бебе с моята брачна половинка.
 Дани Димов: Дано задържим това равнище и напролет
Дани Димов: Дано задържим това равнище и напролет

" Ние стъпваме на колектива, а не на единици "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР