Mazda се гордее с много от технологиите си. Вече ви

...
Mazda се гордее с много от технологиите си. Вече ви
Коментари Харесай

Автомобил, побиращ се в куфар или за една технология на Mazda от 90-те

Mazda се гордее с доста от технологиите си. Вече ви разказвахме в детайли за това, че инженерите на компанията създадоха бензинов мотор, при който работната примес се възпламенява освен от искра, само че и от компресия, както при дизеловите мотори. Този неповторим мотор се назовава SkyActiv X. Но това надалеч не е първото извънредно нещо, създадено от японския авто производител.
През 90-те години компанията прави неповторим конвертируем куфар, който се трансформира в триколесен картинг
Този куфар няма име, само че беше създаден от седем инженери от отдела за проби и проучвания на механичната трансмисия на Mazda. Изделието им печели вътрешно съревнование и те получават финансиране за основаване на прототипна машина.
 Автомобил, побиращ се в куфар или за една технология на Mazda от 90-те

Колата в куфара се трансформира в сензация през 90-те години на предишния век. Размерите ѝ в сгънато положение са 57 х 75 см. Отнема единствено една минута, с цел да превърнете куфара в транспортно средство. Куфарът е оборудван с двутактов бензинов мотор с размер 34 кубически сантиметра с мощ 1.7 конски сили и можеше да форсира до скорост от 30 километра в час.

Според компанията куфарът е бил същинска Mazda с помощта на ниския си център на тежестта - една от главните характерности на MX-5 Miata, както и дизайна с три колела, като при Mazda-Go от 1931 година
 Автомобил, побиращ се в куфар или за една технология на Mazda от 90-те

За страдание куфарът остава идея. Може би заради забележителното му тегло - 32 кг: Кой се нуждае от толкоз обемист и солиден багаж, до момента в който пътува. От друга страна куфарът се трансформира в отлична реклама за дизайнерското бюро на Mazda, демонстрирайки уменията на японските инженери.

Произведени са общо три такива куфара - две копия са направени за изложения в Съединени американски щати и Европа. За първи път, куфарът е показан на Международното автомобилно ревю във Франкфурт през 1991 г одина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР