Майсторски разкази за търсенето на отдавна починал в Първата световна

...
Майсторски разкази за търсенето на отдавна починал в Първата световна
Коментари Харесай

Премиера на новата книга на Пенка Чернева Писма до мъртвия дядо

Майсторски разкази за търсенето на от дълго време умрял в Първата международна война дядо, бяха посрещнати довечера с изненада и екстаз от ценителите на положителната белетристика.

Разказите са на журналистката и писателка Пенка Чернева, която събра историята на два изчезващи свята в книгата " Писма до мъртвия дядо ". За творчеството си, тя беше отличена с премията на Съюза на българските писатели. А поради невероятното й умеене да влиза в кожата на своите предшественици, публиката съумя да се потопи в истории от два свята, част от общата родова история.

" Тръгвайки от моя дядо Христо, някак незабелязано се трансферирах върху моите лични мемоари, тъй като се оказа, че един ден, това, което ти си правил години наред, става също част от историята. Моята част от историята са два огромни вестника, вестник " Народна юноша " и вестник " Поглед ". Това, което е ставало тогава единствено публицистична суматоха. Това е било събитие след събитие, ден след ден ", сподели Пенка Чернева - журналистка и писателка.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР