Майсторите, които ремонтират летния театър под липите в Стара Загора,

...
Майсторите, които ремонтират летния театър под липите в Стара Загора,
Коментари Харесай

Прецакаха Лили Иванова

Майсторите, които ремонтират летния спектакъл под липите в Стара Загора, прецакаха Лили Иванова, която трябваше да пее там на 3 август, тъй като още не е подготвен.

Това принуди екипа на грандамата на родната сцена да промени датата за нейния рецитал в Стара Загора. Заместник-кметът Милена Желева разгласи, че към този момент се планува това да се случи на празника на Съединението – 6 септември. Решението е изненадало до известна степен домакините, още през февруари кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви за сделката си с певицата. С този концерт трябваше да бъде публично открит обновеният след ремонт за малко над 3 млн. лева летен спектакъл в парк " Митрополит Методи “.

Акт 16

Мащабният ремонт започва точно на Тодоровден през 2021 година с водосвет, отслужен от митрополит Киприан, планувани бяха 240 дни за работа, само че и все още към момента обектът не е получил Акт 16 и позволение за прилагане. Обществената поръчка бе извоювана от  консорциум сред две компании: пловдивска и старозагорска. Архитектурният план е на YAK Studio с водещи архитекти Петър и Иван Кирякови и Явор Янулов, той планува възобновяване и благоустрояване на съществуващата постройка, околното пространство и методите към оборудването. Средствата за финансиране от 2 950 000 лева са заем от Фонд  градско развиване.

Срок

На мястото на Летния спектакъл в миналото е имало каменна кариера, напомнят старозагорци. Проектът за изработката му е подготвен през 1957-а, а две години по-късно се е състоял и първият концерт. През миналите десетилетия тук концерти са изнасяли Лили Иванова, Емил Димитров, Юрая Хийп и други звезди на българското и задграничното изкуство, имало е оперни и театрални представления, празнувания за бележити събития, оповестява " Телеграф ".

Отлагането на концерта стана мотив за голям брой спорни реакции в обществените мрежи по отношение на публичните поръчки и състезанията. Мнозина подсетиха, че на процедура през последните 5-6 години няма приключен в период обект, а сега доста от компаниите са спрели работа поради инфлацията и неналичието на механизъм за корекции в цените на материалите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР