Майсторене с хербарий и ботаническа рисунка ще покаже орхидееното общество

...
Майсторене с хербарий и ботаническа рисунка ще покаже орхидееното общество
Коментари Харесай

Как се твори с цветя показва детска работилница на 4 ноември във Варна

Майсторене с хербарий и ботаническа рисунка ще покаже орхидееното общество в събота

Как се твори с цветя ще пробват деца и младежи в работилница на орхидееното общество. Последното ателие от плана „ Нарисувай ми орхидея “ е на 4 ноември, събота от 11 ч. в Арт-салона на Радио Варна.

Входът за дребните актьори е свободен. Поредицата събития за развиване на креативен умения се поддържа от фонд „ Култура “ на Община Варна.

Искра Сотирова, преподавател на Първо орхидеено общество, ще опише на участниците за ботаническата рисунка. Тя ще върне времето обратно до античен Египет и Римската империя, когато хората са рисували цветя, с цел да украсят света си. Децата ще научат какво е ботаническа рисунка и по какъв начин могат сами да я основат.

Специален посетител на работилницата е Антония Бялкова – ЗакачАни – добре прочут хендмейд актьор от Варна. Тя ще донесе доста хербаризирани цветя и свои лични произведения – бижута, сувенирни предмети, украшения, основани точно с хербаризирани растения. Тони ще покаже по какъв начин се прави хербарии и всяко дете ще сътвори своя украса с растения.

Това е втората работилница, която развива сръчности и умения в областта на приложното изкуство. През октомври Борислава Николова създаде дружно с децата картички-уникати с изрязани, оцветени и декорирани орхидеи от хартия. И на работилницата на 4 ноември всеки участник ще получи престилка със знака на плана.

От август досега в работилниците се включват деца от 4 до 17-годишна възраст, които с любознание и внимание учат за света на орхидеите и развиват своите техники в живописта и приложните изкуства.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР