Майстор хлебар от Малага произвежда най-скъпия хляб в света. Той

...
Майстор хлебар от Малага произвежда най-скъпия хляб в света. Той
Коментари Харесай

Хляб от злато, сребро и цветя предизвика фурор на „Мадрид Фюжън“

Майстор хлебар от Малага създава най-скъпия самун в света. Той показа творението си по време интернационалния кулинарен конгрес „ Мадрид Фюжън “.

Хуан Мануел Морено сервира на публиката две питки от по 400 грама, всяка от тях „ забъркани “ с грам ядливо злато и сребро, прахуляк, люспи и люспи и 20 грама ядливи цветя. Всяка от двете питки самун е на стойност 1380 евро, което е седем пъти повече от хляба, който същият производител показа година по-рано на този конгрес, осведоми 20minutos.es.

Оказва се, че Морено прибавя и разнообразни съставки в двата хляба. В първия, с изключение на скъпоценни матели, хлебарят поставя каменна сол, извлечена ръчно, с цел да не провокира детонации, които вредят на околната среда. Вторият хляб е изработен от ръж, чиа и киноа и е отдаден на занаятчийската пекарна. И двата хляба са ръчно украсени с флорални претекстове.

Хуан Мануел Морено, считан за един от 80-те най-хубави хлебари в Испания, ръководи хлебозавода „ Pan Piña “ в Алгатоцин (Малага), а измежду клиентите му са съветски и китайски магнати, както и арабски шейхове. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР