Майорка е първият финалист в турнира за Купата на Краля,

...
Майорка е първият финалист в турнира за Купата на Краля,
Коментари Харесай

Дузпи пратиха Майорка на четвърти финал за Купата на Краля

Майорка е първият финалист в шампионата за Купата на Краля, откакто преодоля Реал Сосиедад след 1:1 в постоянното време и продълженията и 5:4 при осъществяването на дузпи.


Първата среща на Балеарските острови завърши при нулево тъждество, а реваншът в Сан Себастиан още веднъж не излъчи победител в постоянните 90 минути – 1:1. Брайс Мендес пропусна дузпа за домакините в края на първото полувреме, а Майорка поведе в 50-та минута посредством Джовани Гонзалес. В 71-та обаче Сосиедад се добра до изравнително попадение посредством резервата Микел Оярсабал. До края на постоянното време и в продълженията не паднаха нови голове и по този начин се стигна до рулетката на дузпите.

При тях Оярсабал се провали от бялата точка при първата дузпа на Сосиедад, което се оказа и съдбовно за баските. Майорка не сбърка нито един път при петте си осъществявания и по този начин ще играе за четвърти път в своята история в разногласието за трофея. Тимът губи финалите през 1991 и 1998 надлежно от Атлетико Мадрид и Барселона, а единственият успех към този момент идва през 2003, когато е надвит тимът на Рекреативо.

Майорка чака на финала, който ще се организира на 6 април на стадион „ Ла Картуха “ в Севиля, спечелилия от другия полуфинал, който опълчва Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао. Баските водят в конфликта с 1:0 – триумф, който те реализираха на „ Уанда Метрополитано “. Реваншът на „ Сан Мамес “ е в четвъртък вечер. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР