Mайор Валентин Терзиев е част от елита на българската военна

...
Mайор Валентин Терзиев е част от елита на българската военна
Коментари Харесай

Кой е летецът майор Валентин Терзиев....

Mайор Валентин Терзиев е част от елита на българската военна авиация . Служи в единствената останала изтребителна авиобаза у нас - " Граф Игнатиево ".

Там той е началник-щаб на ескадрила. Неговата задача е да брани небето над България, разкрива " Нова телевизия ".

" Ние сме на бойния си пост 24 часа в денонощието, даже хората да не го виждат. Показваме, че българските Военновъздушни сили не са изгубили своите качества и се надявам да ги съхраним в бъдеще ", споделя пред " Нова телевизия " ден преди Гергьовден майор Валентин Терзиев.
 Военната прокуратура работи по всички версии за случая с падналия МиГ-29 Обновена
Военната прокуратура работи по всички версии за случая с падналия МиГ-29

Образувано е досъдебно произвеждане, издирването на водача продължава

47-годишният Майор Терзиев пилотира МиГ-29 от години и е един от най-опитните летци на база " Граф Игнатиево ". В най-важния ден за Българската войска - 6 май, той е определен да пилотира водещия изтребител МиГ-29 във групировката, която прелетя над столицата. С една цел:

" Надявам се този полет да бъде искрицата, която ще възпламени в душите на по-младото потомство, пламък който да ги води. Демонстрираме качества за почистване на въздушното пространство. Това е главната ни задача. Това е част от дилемите, които изпълняваме ежедневно с нашата летателна активност ", изясни тогава майорът.

" Опитен авиатор и превъзходен човек " - по този начин го разказа и президентът Румен Радев, който също е водач на МиГ-29 , негов сътрудник и пълководец в авиобазата.
 Радев познава водача на падналия МиГ-29, прелестен експерт
Радев познава водача на падналия МиГ-29, прелестен експерт

Президентът прикани за въздържаност

" Най-важното сега е ориста на водача. Познавам го като прелестен човек и доста добър експерт. Очаквам в най-скоро време да имаме резултат от интервенцията по търсене и избавяне ", уточни президентът.

До тази нощ майор Терзиев не е имал летателни произшествия.

Окръжната военна прокуратура в Пловдив е направила инспекция в авиобаза " Граф Игнатиево ", разпитани са очевидци, ще се преглежда и документи.

" Валентин Терзиев е отличен експерт , добре квалифициран и с право на инструктор ", безапелационни са неговите сътрудници, осведоми Българска телеграфна агенция.

Всички единомислещо удостоверяват, че по време на службата му във Военновъздушни сили не е имало никакви забележки към работата му и осъществяването на поставените му задания.

Майор Терзиев е летял на L-39, МиГ-21 до 2015 година, а по-късно на МиГ-29.

" При подобен случай има разнообразни версии и аргументи. Техниката на пилотиране би трябвало да се поддържа непрестанно, доста е значимо какво е било времето, от време на време в смутена атмосфера самолетът не може да издържи, значима е също положителната поддръжка на самолета, техническото положение би трябвало да е съвършено ", това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по " Нова нюз " кап. Иван Марков, авиоинструктор.

" Атака " пита дали падналият МиГ-29 е бил цел на силите на НАТО

Партията желае прекъсване на натовските учения и закриването на американските бази у нас

Той добави, че е допустима и летателна неточност, която може да се случи и на най-опитния водач. За него, с цел да се минимизират те, е нужно постоянно хвърчене.

" Пилотът е водач, когато лети, това важи за Военновъздушни сили и гражданската авиация ", безапелационен бе авиоинструкторът.

Кап. Марков осведоми, че в развитите във военно отношение страни, в това число и Русия, водачите вършат по 120-150 часа нальот на година .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР