Майонезата е храна с противоречива репутация. Но дори и да

...
Майонезата е храна с противоречива репутация. Но дори и да
Коментари Харесай

11 добри причини да си купите майонеза дори и да не я ядете

Майонезата е храна с спорна известност. Но даже и да не я консумирате, имате основателна причина да я прибавете към листата с покупките ви.

1. За по-лесно събаряне на пръстени

Ако не можете да свалите пръстена от пръста си, втрийте майонеза в кожата към него. Изчакайте няколко минути и по-късно пробвайте още веднъж да преместите бижуто от мястото му - няма да забележите по какъв начин единствено за секунди ще успее да го свалите от пръста си.

2. За гланциране на съдовете за готвене

Използвайте майонеза за гланциране на съдове за готвене от неръждаема стомана. Нанесете малко количество от соса върху тях и го втрийте деликатно, след което полирайте до искра с мека забрадка.

3. За смазване на пантите на скърцащите порти

Ако пантите на вратата стартират да издават противен тон, пробвайте да ги смажете с майонеза. След това отворете и затворете вратата няколко пъти. Отстранете непотребния сос с хартиена забрадка.

4. За унищожаване на петна от лепило

Етикетите оставят неприятни лепкави следи върху съдовете, които е мъчно да бъдат отстранени. 

Достатъчно е да сложите майонеза върху тях, да изчакате малко и да по-късно да почистите благодарение на гъба.

5. За отстраняваме на въшки

Майонезата е едно от най-ефективните домашни средства за битка с въшките по косата. Втрийте я в скалпа си, увийте косата с шапка за баня и преспете с маската. На сутринта срешете добре косата и я измийте с шампоан.

6. Грижа за ноктите

Направете си маслена баня на ноктите за 5-10 минути като ги потопите в купичка с майонеза. Тя ще омекоти и овлажни кожичките към ноктите ви и ще укрепи нокътната плочка. След тази процедура ще бъде доста по-лесно да извършите маникюр.

7. За хидратиране на кожата

Ако имате суха кожа, включете майонезата в домашните си маски. Може да я употребявате и за навлажняване на напукана кожа на лактите и петите.
 Жена намаза косата си с майонеза! Няма да повярвате какво се случи! Жена намаза косата си с майонеза! Няма да повярвате какво се случи!
Дамите потвърдено са суетният пол. Те извънредно доста държат на това визията им да е безупречна. Не е загадка, че прическата постоянно е на...

Нанесете малко количество от соса върху проблематичните области и деликатно втрийте. Оставете 10 минути и по-късно изплакнете добре с чиста вода.

8. Премахване на следи от молив

Използвайте майонезата, с цел да премахнете следи от молив. Нанесете я върху мечтаната повърхнина, оставете да престои 10-15 минути и по-късно я отстранете с мека и чиста забрадка.

Няма гаранция, че петната ще изчезнат изцяло, само че несъмнено ще станат по-малко забележими.

9. За справяне със сърбежа по скалпа
 Колко потребна е майонезата и по какъв начин да си я създадем в домашни условия Колко потребна е майонезата и по какъв начин да си я създадем в домашни условия
Според истинската рецепта, майонезата би трябвало да се прави от растително масло, оцет, жълтъци, сол и черен пипер. Горчицата и лимонът в...

Майонезата ще успокои сухия и сърбящ скалп. Освен това тя ще придаде необикновен искра на косата ви. Втрийте несъмнено количество от нея, сложете шапка за душ и увийте главата си с забрадка. След половин час измийте косата с елементарен шампоан и изсушете със сешоар.

10. За разчистване на среброто

Майонезата ще ви помогне да върнете блясъка на сребърните бижута и принадлежности. Тайната е в лимонената киселина или оцета, които влизат в състава на соса. Тези съставки бързо разтварят плаката и връщат първичния цвят на среброто.

11. За унищожаване на петната от дървените мебели

Някои домакини употребяват майонеза за унищожаване на петната от повърхността на дървените мебели. Нанесете пълен пласт от соса върху нечистата повърхнина и го оставете да престои 48 часа. След това забършете благодарение на микрофибърна забрадка. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР