Майнц поднесе една от изненадите на петия кръг в Бундеслигата

...
Майнц поднесе една от изненадите на петия кръг в Бундеслигата
Коментари Харесай

Майнц продължи перфектния си старт на сезона и се справи с Борусия като гост

Майнц сервира една от изненадите на петия кръг в Бундеслигата и победи с 1:0 като посетител Борусия (Мьонхенгладбах). Ключов миг в дуела се оказа този десетина минути след началото на второто полувреме, когато първо Ко Итакура получи червен картон за доста жестоко нарушаване, от този фал гостите се разписаха посредством Аарон Мартин (55’).

Футболистите на Майнц започнаха по-добре срещата и до 15-ата минута пропуснаха три отлични благоприятни условия да отбележат попадение. В 7-ата минута Силван Видмер стигна до удар с глава, само че Ян Зомер избави. Отново швейцарският национал трябваше да се намесва уверено и минута по-късно, когато Леандро Мартинс се опита да откри долния ляв ъгъл. Нещо сходно се случи и в 12-ата минута, само че този път топката се отби от гредата.

Едва в средата на полувремето играчите на Даниел Фарке съумяха да излязат от шока и на два пъти Маркъс Тюрам пропусна положителни положения да изведе своя отбор напред.

Нещата получиха доста неприятни краски за “кончетата ” в 54-ата минута, когато Ко Итакура бе изпъден за доста жестоко нарушаване, а играчите на Майнц се възползваха по съвършен метод от обстановката и посредством съвършено изпълнен директен свободен удар на Аарон Мартин излязоха напред.

Домакините доближиха до попадение в 85-ата минута, когато Ларс Щиндъл се измъкна зад тила на защитата и прати топката в мрежата, само че се оказа, че е бил в състояние на засада.

С тази победа Майнц продължи страхотния си старт на сезона в Бундеслигата и към този момент има 10 точки, а в идващият кръг те ще гостуват на Хофенхайм. От своя страна Борусия (Мьонхенгладбах) има единствено 8 точки, а през идната седмица ще имат по никакъв начин не леката задача да гостуват на водача сега Фрайбург.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР