Маймунската шарка, без значение дали е новият или старият щам,

...
Маймунската шарка, без значение дали е новият или старият щам,
Коментари Харесай

СЗО: Маймунската шарка е под контрол и не е новият Covid-19

Маймунската шарка, без значение дали е новият или остарелият вариант, не е нов коронавирус, защото управляващите знаят по какъв начин да управляват разпространяването ѝ, сподели районният шеф на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс Клуге, представен от Ройтерс.

" Можем и би трябвало да се оправим с маймунската шарка дружно ", съобщи Клуге на брифинг за медиите. И по този начин, ще изберем ли да въведем системите за надзор и елиминиране на маймунската шарка в международен мащаб? Или ще навлезем в следващия цикъл на суматоха и неуважение? Начинът, по който ще реагираме в този момент и през идващите години, ще се окаже сериозно тестване за Европа и света ", добави той.

Маймунската шарка е вирусна зараза, която предизвиква гнойни лезии и грипоподобни признаци. Тя нормално протича леко, само че може да докара до гибел, отбелязва Ройтерс.

Новият вариант на маймунската шарка провокира паника в света, защото наподобява, че се популяризира по-лесно посредством рутинни близки контакти. Миналата седмица в Швеция беше доказан случай на този вид, който се свързва с възходяща зараза в Африка.

Клуге съобщи, че фокусът върху новия вариант дава на Европа опция да се концентрира върху остарелия вариант, който е по-лек, в това число посредством по-добри препоръки и наблюдаване на публичното здраве. В момента в европейския район всеки месец се записват към 100 нови случая на новия вариант, добави той.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР