Маймуната Алф от столичния зоопарк навърши 5 години в неделя.

...
Маймуната Алф от столичния зоопарк навърши 5 години в неделя.
Коментари Харесай

Алф от столичния зоопарк стана на 5 г., търсят му дама

Маймуната Алф от столичния зоопарк навърши 5 години в неделя. Той е едно от емблематичните животни на парка и е от заплашен от изгубване тип - лапундер. Торта, огромни дарове и аудитория, бяха част от изненадата за рождения ден на животното. Енергичен и благополучен той незабавно се втурна да разопакова новите си играчки, съобщи Нова телевизия.

" В огромната кутия имаше гумена играчка, която е от кучешки магазин, с цел да бъде по-здрава, тъй като той тъкмо като едно малко дете е разсипник - къса, хвърля и затова играчката трябваше да оцелее малко повече. Имаше доста орехи, ябълки, мандарини, всичко което е присъща храна за една маймуна. Също доста плюшени играчки, на които той доста се радва и обича, само че за жалост доста бързо ги къса ", споделя Ани Костадинова, гледач в софийскиа зоопарк.

От осиновителите си получи торта от арабски самун, зеленчуци на скара и пилешко месо от Aladin foods, както и топка, и орехи от Моника Стоева.

Вижте фотоси >>

Историята на маймуната е невероятна. Още от раждането си Алф е обособен от родителите си, защото те били много възрастни. Майка му не е могла да го кърми. Наложило да бъде отгледан с биберон от хора.

Вече порасналият Алф е във възраст, в която може да сътвори потомство. Затова в този момент от парка ще се заемат да му намерят женски лампудер, с цел да продължат типа си.

" На днешната дата той към този момент е в полова зрялост, по този начин нареченият пубертет, и ще би трябвало да му се откри женска. Не можем да го приобщим към неговото семейство, по обяснимата причина, че бащата не би го изтърпял, тъй като ще му бъде конкуренция, и ще му търсим госпожица, с цел да не бъде самичък ", показва Ани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР