Маймуна и сурикат в зоологическата градина в София са починали,

...
Маймуна и сурикат в зоологическата градина в София са починали,
Коментари Харесай

Маймуна и сурикат, хранени от посетители, са починали в софийския зоопарк

Маймуна и сурикат в зоологическата градина в София са умряли, откакто са яли несъответствуваща храна, подхвърлена от гости, съобщи Българска национална телевизия.

" Не би трябвало да бъдат хранени, не би трябвало да бъдат безпокоени, не би трябвало да се ръчкат с пръчки или по някакъв различен метод. Ако те са атракция за нас - посетителите са атракция за тях ", съобщи Ирина Сахатчиеваот отдел " Връзки с обществеността " в зоопарка.

Заради многото гости, които не съблюдават разпоредбите, приближават се до животните и ги хранят - клетките на маймуните към този момент са заградени и със стъкла.Пред местата, където живеят някои мечки също са издигнати по-сериозни заграждения. Целта им не е да пречат на посетителите, а да пазят животните.

Всяка солета, бонбон или картоф, които не са предопределени за животните могат да им костват доста страдалчество и даже гибел. А наказания за хората, които нарушават разпоредбите в зоопарка, става известно няма.

" Можем да установим нарушаването обаче до момента в който стигнем до индивида или хора за санкциониране, те към този момент са отминали или пък би трябвало да извикаме полиция ", добави Сахатчиева.

Затова в зоопарка се надяват посетителите да съблюдават разпоредбите. А в случай че имат предпочитание да нахранят животните, могат да дарят храна след консултация с екипа на зоологическата градина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР