Майкрософт“ публикува глобално проучване за възприятията на родителите и техните

...
Майкрософт“ публикува глобално проучване за възприятията на родителите и техните
Коментари Харесай

„Майкрософт“: Родителите подценяват онлайн заплахите

„ Майкрософт “ разгласява световно изследване за усещанията на родителите и техните деца във връзка с онлайн сигурността, оповестява компанията.

Според данните, 69 на 100 от интервюираните споделят, че през миналата година са се сблъсквали с онлайн риск под някаква форма.

Те включват кибертормоз, тирада на омразата и закани за принуждение.

Обединеното кралство (50 на сто) и Германия (56 на сто) са страните, в които минимум са се сблъсквали с онлайн риск,

Родителите постоянно подценяват онлайн заплахите, които заплашват младежите във всички категории, пишат от компанията.

Проучването открива още, че младежите са изложени на доста повече онлайн опасности, в сравнение с техните родители допускат:

Освен това родителите подценяват заплахите във всички категории: най-големите пропуски са свързани с тирада на омразата, последвана от заканите за принуждение, излагането на наличие, обвързвано със самоубийство или самонараняване, както и с кибертормоза и малтретирането.

Като образец за това може да се уточни, че до момента в който 39 на 100 от младежите са се сблъсквали с тирада на омразата онлайн,

Ситуацията е сходна и когато става въпрос за закани, свързани с принуждение: 19 на 100 от младежите са се сблъсквали с това,

Проучването открива също, че младежите са по-загрижени за бъдещи закани, свързани с принуждение, в сравнение с техните родители.

По-голямата част от младежите (60 на сто) не крият риска, с който се сблъскват в интернет: 71 на 100 от засегнатите младежи споделят за претърпяното с техните родители, 32 на 100 – с другари, а 14 на 100 – с други възрастни.

Повечето родители споделят, че подхващат разнообразни стъпки, с които да предпазят своите деца онлайн,

Освен това се пробват да приказват постоянно с тях по отношение на тяхната онлайн активност.

Проучванията демонстрират, че родителите като цяло преглеждат функционалностите за сигурност като мощни принадлежности,

81 на 100 от тях споделят, че те самите употребяват най-малко един подобен тип инструмент. Установено е още, че родителите на по-малки деца (на възраст 6-12 години) са доста по-склонни да употребяват принадлежности за сигурност, основани на платформи. Родителите считат, че най-ефективни са инструментите за обзор на поканите за другарство от техните деца (71 на сто) и за надзор на онлайн разноските (69 на сто).

„ Майкрософт “ има дълготраен ангажимент за обезпечаването на сигурност на децата в онлайн пространството, декларират от компанията. Проучването удостоверява, че всички участници – софтуерни компании, държавни управления, жители и фамилии, би трябвало да продължат да си сътрудничат за един по-безопасен интернет.

Четирите стълба на цифровата сигурност са архитектурата на платформата, модерирането на наличие, културата и съдействието. Сигурността на дизайна е от извънредно значение както при архитектурата на платформата, по този начин и при генерирането на функционалности за сигурност за фамилиите.

От решаващо значение за отбраната на потребителите е също и използването на правила, свързани сигурно, посредством ясни политики и поредни, пропорционални ограничения. Огромното болшинство от интервюираните са съгласни с всички тези цели, като 85 на 100 от тях чакат модериране във връзка с нелегално наличие (28 на сто) и законно, само че нездравословно наличие (57 на сто).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР