Майкрософт (Microsoft) достигнаха пазарна капитализация от близо 2,59 трилиона долара,

...
Майкрософт (Microsoft) достигнаха пазарна капитализация от близо 2,59 трилиона долара,
Коментари Харесай

Майкрософт достигна рекордна пазарна капитализация

" Майкрософт " (Microsoft) доближиха пазарна капитализация от близо 2,59 трилиона $, която е рекордна за американската софтуерна корпорация. Това стана, откакто акциите на компанията нарастнаха съвсем до най-високата стойност в историята си на фона на оптимистичните упования на вложителите по отношение на приложението на разработките за изкуствен интелект, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. 

Корпорацията се счита за водач в основаването на компютърни стратегии, свързани с технологиите за изкуствен интелект, заради големите си вложения в софтуерната компания " ОупънЕйАй " (OpenAI), която сътвори чатбота " ЧатДжиПиТи " (ChatGPT).

През предишния месец " Майкрософт " стартира да вкарва редица усъвършенствания на технологиите за изкуствен интелект, в това число и в тези, които се употребяват в търсачката й " Бинг " (Bing), както и в нейната платформа за облачни услуги " Азур " (Azure).

Целта на корпорацията е да се опита да оспори преобладаващата позиция на този пазар, която има различен американски софтуерен колос - " Алфабет " (Alphabet), притежател на търсачката " Google " (Google), написа Ройтерс.

" Майкрософт " към този момент е компанията с втората по-големина пазарна капитализация в света след софтуерния колос " Епъл " (Apple), който се прави оценка на над 2,93 трилиона $, съгласно профилираното издание " companiesmarketcap.com ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР