Майкрософт Корп обяви днес, че ще продължи с безплатната си

...
Майкрософт Корп обяви днес, че ще продължи с безплатната си
Коментари Харесай

Майкрософт ще продължи през 2023 г. с безплатната техническа поддръжка за Украйна

" Майкрософт Корп " разгласи през днешния ден, че ще продължи с безплатната си техническа поддръжка за Украйна през 2023 година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

От компанията обявиха, че ще дават спомагателна техническа помощ на стойност към 100 милиона $, с което общата сума на поддръжката за Киев ще надвиши 400 милиона $ от началото на съветската инвазия през февруари.

" Поддръжката на компанията ще подсигурява, че държавните организации, сериозната инфраструктура и други браншове в Украйна ще продължат да ръководят цифровата си инфраструктура и да обслужват жителите през " Майкрософт Клауд ", написа в блога си президентът на " Майкрософт Корп " Брад Смит.

След началото на спора Украйна е подложена на редица съветски хакерски атаки, считат западни специалисти по сигурността и политически представители.

" Тази война сподели потребността от прекачване на облачно предпазване на разнообразни услуги по време на война, с цел да се подсигурява тяхната сигурност ", сподели още Смит, представен от Франс прес.

Изказването си той направи на огромното европейско софтуерно събитие " Уеб Съмит " в Лисабон. На него участва и украинският заместител министър председател Михайло Федоров.

Федоров още веднъж заприказва за плана Украйна да стане " най-цифровата страна в света ", като вкара " дигитален паспорт " и електронна регистрация на фирмите, както и да притегли милиони украинци към държавното приложение " Diia ".

Редица компании от Европа и Северна Америка се ангажираха с поддръжка за украинските управляващи и жителите, напомня Ройтерс. През юни " Майкрософт " разгласи съществено отдръпване на бизнеса си в Русия и се причисли към листата компании, които понижиха или изтеглиха бизнеса си от страната в отговор на нашествието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР