Майките се преместиха пред вратите на Министерски съветПротестите на майките

...
Майките се преместиха пред вратите на Министерски съветПротестите на майките
Коментари Харесай

Майките се преместиха пред вратите на Министерски съвет

Майките се реалокираха пред вратите на Министерски съвет
Протестите на майките на деца с увреждания не престават до приемането на желаните от тях нови закони от Народното събрание. Тази нощ протестиращите към този момент повече от четири месеца в отбрана на правата си и тези на децата им майки оставиха палатките си на жълтите павета пред постройката на Министерския съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Както системата ни блокира, по този начин и ние ще покажем, че можем да я блокираме, настояват те. Тази заран майките се реалокираха пред вратите на Министерски съвет на тротоара, като обявиха, че ще чакат премиера Бойко Борисов да пристигна на работа.

Майките чакат политиците да намерят метод да удовлетворят настояванията им и да ги решат посредством нови закони.

Днес се чака Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще разиска проектозакона за хората с увреждания. В него се планува месечните добавки да се заменят с месечно подкрепяне, обвързано с линията на беднотия. Сумите ще са в по-висок размер от сегашните и ще зависят от степента на увреждане. Квотите за наемане на хора с увреждания остават, само че при избрани условия няма да са наложителни за бизнеса.

Дневният ред на работа на държавното управление планува проектозаконът да бъде прегледан идната седмица. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР