Майките от Системата ни убива са възмутени от оставката на

...
Майките от Системата ни убива са възмутени от оставката на
Коментари Харесай

Отново: Майките на деца с увреждания застанаха зад Бисер Петков

Майките от ”Системата ни убива ” са възмутени от оставката на обществения министър Бисер Петков и в отворено писмо до премиера Бойко Борисов упорстват Пенков да бъде възобновен на поста си.
Според майките претекстовете, че темповете на работа в министерството не отговаряли на обществено-политическите упования са несъстоятелни.

Майките припомнят, че точно Бисер Петков е дал началото на предстоящата с десетилетия промяна в областта на обществените политики за децата и хората с увреждания. Те подозират, че неоснователните оставки целят отсрочване на промените.

„ Това е удар против децата и хората с увреждания. Той (Б. Петков) е единственият министър, който стартира промяната и той би трябвало да я довърши. Без довършването й стотици животи на хора и деца с увреждания са застрашени, за което считаме, че ще носи отговорност само министър председателят. Настояваме неотложно за връщане на поста на министър Петков, защото той е специалист и първият се осмелил министър да стартира закъснялата със десетилетия промяна за правото на хората и децата с увреждания да живеят нормално” съобщи Вера Иванова, ръководител на Инициативния комитет " Системата ни убива ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР