Майките от Системата ни убива изпратиха остро писмо до премиера

...
Майките от Системата ни убива изпратиха остро писмо до премиера
Коментари Харесай

Системата ни убива изпрати остро писмо до премиера Борисов

Майките от " Системата ни убива " изпратиха остро писмо до премиера Бойко Борисов и министрите в държавното управление, в което показват недоволството си от правенето на методиката за самостоятелна оценка на потребностите за поддръжка на хората с увреждания.
" Заявяваме дълбокото си отвращение от гласуваната от вас методика. Това е акт на нарочна и безпринципна сработеност сред всички заинтригувани и незаинтересовани участници в процеса на правенето ѝ. Ние дадохме нашето мнение, което е искане за заслужено оценяване на всички съгласно възрастта и нейните присъщи особености ", показват от " Системата ни убива ". " Ние изискахме от вас да дадете късмет на Закона за персоналната помощ да бъде първият праволинеен акт на поддръжка, каквато не съществуваше до този миг, с цел да се спре геноцидът на хората с увреждания.
Ние се застъпваме за правото на всеки човек да може да съществува и да се усеща важен, макар положението си. Компромисът е невъобразим, а е гибелен както за индивида с потребности, по този начин и за хората, които са в негова услуга, като постоянно даже липсват такива.
Нима не разбрахте за какво протестирахме толкоз време? Нима не прочетохте нашето мнение? Нима живеете със затворени очи и непознатата болежка ви е далечна и непозната? Това не е страна, в случай че тя загърбва безогледно най-слабите и най-уязвимите. Ако не е по този начин, настояваме да преразгледате методиката като извънредно несправедлива и ощетяваща законова норма. Настояваме за преразглеждане на нашето мнение и взимането му поради, като пожелаваме да се реализира допустимо най-хубавото решение за всички наранени от закона " показват майките и приканват за незабавни дейности. " В противоположен случай ще желаяме оставката на всеки един, поставил подписа си на този нормативен акт ", означават още те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР